Νίκη του ΠΑΟΚ 1-0 στο ντέρμπι – Παράπονα ΑΕΚ από τη διαιτησία

Σε ματς για γερά νεύρα στην Τούμπα, στο ντέρμπι των Δικεφάλων, ο ΠΑΟΚ πέτυχε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Μεγάλο παιχνίδι με πολύ πάθος και εντάσεις κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού ως το τελευταίο σφύριγμα και με φάσεις βγαλμένες από ποδοσφαιρικό ροντέο.

Η ΑΕΚ, που τέλειωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες, μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έδειξε τα “δόντια” της επιθετικά με μαρκάρισμα και πρέσιγκ πολύ ψηλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ξεκίνησε παθητικά και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο έψαχνε τρόπους απεγκλωβισμού από την ορμή των φιλοξενούμενων.

Παράπονα της ΑΕΚ για Διαιτησία

Με παράπονα άφησε την ΑΕΚ η διαιτησία του Γκρίνφελντ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στην Ένωση δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τα σφυρίγματα του Ισραηλινού, αλλά στέκονται κυρίως σε δύο φάσεις.

Αρχικά στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ κάνει λόγο για ξεκάθαρο φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες, πριν από το τράβηγμα του Σιμόες στον Βιεϊρίνια.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 84’ σε χέρι του Βαρέλα μέσα στην περιοχή. Ο Γκρίνφελντ άκουσε τους διαιτητές του VAR σε αυτή τη φάση και δεν καταλόγισε την παράβαση, θεωρώντας ότι το χέρι είναι ακούσιο.

Οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν μετά το τέλος του ντέρμπι για τη διαιτησία. Χουλτ και Λιβάγια πήραν τις δύο κόκκινες κάρτες από πλευράς ΑΕΚ.