Ακαριαίος ο θάνατος της 17χρονης Μαρίας και της μητέρα της (upd)

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή της 17χρονης από την Κατερίνη και της 45χρονης μητέρας της, οι οποίες αγνοούνταν από τις 9 Νοεμβρίου και βρέθηκαν νεκρές, χθες το πρωί, σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στην Πιερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι σοροί έφεραν κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Τη νεκροψία – νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν στη χαράδρα επί της παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, δίπλα και εξωτερικά από το αυτοκίνητο με το οποίο φαίνεται πως είχαν φύγει από το σπίτι τους. Τις δύο γυναίκες βρήκε κλιμάκιο στελεχών της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, με τη συνδρομή drone.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τα ακριβή αίτια θανάτου μητέρας και κόρης.

Θυμίζουμε ότι νεκρές σε δύσβατη περιοχή της Πιερίας βρέθηκαν η 45χρονη μητέρα και η 17χρονη κόρη της που αγνοούνταν τα τελευταία 24ωρα και για την περίπτωση τους είχε σημάνει συναγερμός “ Ambert Alert”. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε χαράδρα, βάθους 120 μέτρων, κοντά στην ορεινή περιοχή Φωτεινά, απ’ όπου διέρχεται η παλιά εθνική οδός Κατερίνης – Ελασσόνας.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί της Κυριακής από μικτό κλιμάκιο πυροσβεστών, ανδρών της ΕΜΑΚ και αστυνομικών που και με τη βοήθεια drones “ χτένιζαν” την περιοχή. Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας, παρ’ όλα αυτά ειδοποιήθηκαν να φτάσουν στο σημείο ιατροδικαστής αλλά και αστυνομικοί των εγκληματολογικών ερευνών. Οι δύο σοροί βρέθηκαν δίπλα και εξωτερικά από Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο φαίνεται πως είχαν φύγει από το σπίτι τους στην Κατερίνη. Η εξαφάνιση τους δηλώθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, από τον πατέρα της ανήλικης και σύζυγο της 45χρονης, κι έκτοτε διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η ανήλικη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και γι’ αυτό χρησιμοποιούσε περιπατητήρα. Είχε προηγηθεί δήλωση εξαφάνισης που έκανε ο πατέρας του κοριτσιού και σύζυγος της 45χρονης σε αστυνομικό τμήμα της Κατερίνης.

Όπως έγινε γνωστό, η εξαφάνιση δηλώθηκε το περασμένο Σάββατο (9/11) ενώ όπως φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο πατέρας, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας (8/11) του τηλεφώνησε η σύζυγός του μεταφέροντας του την απόφαση της να φύγει με την κόρη τους. Έκτοτε διεξάγονται έρευνες που μέχρι στιγμής δεν έχουν καρποφορήσει.