Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 41χρονης εγκύου από την Καλαμαριά – Την σκότωσαν ο σύντροφός της και ο φίλος του

Από κοινού φαίνεται πως δολοφόνησαν τη 41 ετών έγκυο από την Καλαμαριά, ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, όπως προέκυψε από την προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τελευταία Ενημέρωση: Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, 11:44

Οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφού ακινητοποίησαν τη γυναίκα, στο διαμέρισμά όπου διέμενε με τον 39χρονο, την τραυμάτισαν θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν το άψυχο σώμα της σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου την εγκατέλειψαν.

Το έγκλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τελέστηκε την Πρωτοχρονιά. Οι δράστες φέρεται να μετέφεραν το πτώμα με το αυτοκίνητο του 34χρονου, ενώ, επιπλέον, αφαίρεσαν από την κατοχή της το ποσό των 80 ευρώ.

Η σορός της γυναίκας, η οποία βρισκόταν στον τρίτο μήνα κύησης και ήταν μητέρα ενός ανήλικου παιδιού (13 ετών) από προηγούμενο γάμο, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, κατόπιν υπόδειξης του σημείου εγκατάλειψης από τον 34χρονο. Το κίνητρο της δολοφονίας προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό.

Σε βάρος των δύο ανδρών που βρίσκονται υπό κράτηση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης, ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Νεκρή βρέθηκε η 41 ετών έγκυος τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Πρωτοχρονιά από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Η σορός της εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή μεταξύ Τρίγλιας και Γαλάτιστας Χαλκιδικής. Στο σημείο έχει κληθεί για αυτοψία ιατροδικαστής. Για την υπόθεση προσήχθησαν και ανακρίνονται από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 39χρονος σύντροφός της κι ένας φίλος του. Η σορός της βρέθηκε μέσα σε ένα μπαούλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της καθώς και ένας φίλος του.

Ο δεύτερος φέρεται να υπέδειξε ένα απόμερο σημείο στη Χαλκιδική, όπου έριξαν το άψυχο σώμα της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από την Πρωτοχρονιά. Η υπόδειξη αυτή επιτάχυνε τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο του οποίου έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σε δασώδη έκταση ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ομολόγησε ο φίλος, ο σύντροφος δολοφόνησε την 41χρονη και του ζήτησε να εξαφανίσουν το πτώμα της, μεταφέροντάς το με το αυτοκίνητό του στο σημείο απόρριψης. Πληροφορίες αναφέρουν πως η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε και εγκαταλείφθηκε μέσα σε ένα μπαούλο. Η εξαφάνισή της 41χρονης, εγκυμονούσας στον 3ο μήνα και μητέρας ενός 13χρονου παιδιού, δηλώθηκε την περασμένη Τρίτη (2/1), ενώ δύο 24ωρα αργότερα εκδόθηκε και σχετική αγγελία μέσω της υπηρεσίας Missing Alert. Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφός της προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, ισχυριζόμενος πως η γυναίκα τού έστειλε μήνυμα μόλις χάθηκαν τα ίχνη της κι ότι πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το κοινό τους ταμείο.

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι αναζητήσεις, ο σύντροφός της κατήγγειλε ότι παραβιάστηκε το σπίτι του.

Η εξαφάνισή της 41 ετών εγκύου, μητέρας κι ενός 13χρονου παιδιού, δηλώθηκε την Τρίτη (2/1), ενώ δύο 24ωρα αργότερα εκδόθηκε και σχετική αγγελία μέσω της υπηρεσίας Missing Alert.

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς, με την συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, έχουν μπει οι τηλεφωνικές επαφές της αγνοούμενης και τα δύο τελευταία μηνύματα που φαίνεται να είχε στείλει στον σύντροφό της και τη μητέρα της. Από τον πρώτο φέρεται να πήρε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, πριν εξαφανιστεί.

Χθες ο σύντροφός της έδωσε πολύωρη κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ έρευνα διεξήχθη στο σπίτι όπου διέμενε με την 41χρονη και εξετάζεται το κινητό του τηλέφωνο.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, καταγγέλλει ότι σε χρόνο μεταγενέστερο της επιτόπιας αστυνομικής έρευνας παραβιάστηκε το σπίτι του. Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν το προηγούμενο 24ωρο επέστρεψε στο σπίτι (παρουσία δικηγόρου και δύο αστυνομικών) για να πάρει κάποια πράγματα -που ενδεχομένως να συνδέονται με την έρευνα- διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, το ίδιο και οι μπαλκονόπορτες, ενώ έλειπαν κάποια αντικείμενα και άλλα είχαν αλλάξει θέση.