Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 18χρονος πρωταθλητής τεχνικής κολύμβησης, Δημήτρης Παυλογιάννης

Έχασε τη μάχη με τη ζωή νεαρός αθλητής κολύμβησης, ο οποίος μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Κυριακής 8-7-2018.

Ο 18χρονος κολυμβητής, μέλος κολυμβητικού συλλόγου της Αθήνας, που βρισκόταν στην πόλη προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες, διέμενε σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη (περιοχή Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας).

Μετά από χρήση της πισίνας έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (γύρω στις 13.30), όπου κατέληξε (στις 16.00). Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θέρμης.

Η ΚΟΕ για τον θάνατο του 18χρονου Δημήτρη Παυλογιάννη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΟΕ για το θάνατο του 18χρονου πρωταθλητή της τεχνικής κολύμβησης, Δημήτρη Παυλογιάννη, την Κυριακή 8-7-2018  στη Θεσσαλονίκη, στην οικογένεια του οποίου απηύθυνε η Ομοσπονδία τα βαθιά της συλλυπητήρια.

«Θρήνος και σοκ επικρατεί στον χώρο του υγρού στίβου, καθώς ο 18χρονος κολυμβητής του Ν.Ο Αμφιθέας, Δημήτρης Παυλογιάννης, απεβίωσε αιφνίδια νωρίτερα μέσα στη μέρα, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι αυτή την ώρα.

Γύρω στις 12:30 ο νεαρός κολυμβητής, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στην πισίνα του ξενοδοχείου, στο οποίο είχε καταλύσει.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του εκείνη την ώρα του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο κατέφτασε 20 λεπτά αργότερα. Στη συνέχεια ο άτυχος αθλητής διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο Δημήτρης Παυλογιάννης αποτελούσε έναν από τους πιο φερέλπιδες αθλητές της Τεχνικής Κολύμβησης και χθες, μάλιστα, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα επιφάνειας, σημειώνοντας χρόνο 07:20.69. Κατά τη σημερινή τέταρτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Η ΚΟΕ, το τεχνικό προσωπικό και οι άνθρωποι του αθλήματος στην Ομοσπονδία συλλυπούνται βαθύτατα την οικογένεια του άτυχου νεαρού αθλητή και το σύλλογο του».