Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί – Χαμάς: Καμιά ανταλλαγή κρατουμένων μέχρι να υπάρξει εκεχειρία

Ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί έως ότου “όλοι οι στόχοι του επιτευχθούν”, συγκεκριμένα η καταστροφή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς να συνεχίσουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις” οι οποίες “ήταν καίριες για τα επιτύχουμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα”, πρόσθεσε, κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκπνοή, το πρωί της Παρασκευής, της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την επανάληψη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, κυρίως βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Χαμάς: Καμιά ανταλλαγή κρατουμένων μέχρι να υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα

Ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ Αλ-Αρούρι δήλωσε στο παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι δεν θα ανταλλαγούν άλλοι αιχμάλωτοι με το Ισραήλ έως ότου υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα.

Ο Αρούρι δήλωσε ότι οι όμηροι που συνεχίζουν να κρατούνται από τη Χαμάς είναι Ισραηλινοί στρατιώτες και άνδρες άμαχοι, που είχαν υπηρετήσει κατά το παρελθόν στον ισραηλινό στρατό.

Δήλωσε ότι αυτοί δεν θα απελευθερωθούν αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερωθούν επίσης.

“Ας αφήσουμε τον πόλεμο να πάρει τον δρόμο του. Η απόφαση αυτή είναι τελική. Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτό”, δήλωσε ο Αρούρι.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς λέει ότι έπληξε το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, εξέδωσαν ανακοίνωση σήμερα αναφέροντας ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων σε απάντηση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.