Αναβλήθηκαν τα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης

Την αναβολή ακόμη δύο αυριανών αναμετρήσεων για την 17η αγωνιστική της Super League, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα (8/1) η διοργανώτρια αρχή. Πρόκειται για το ντέρμπι «Δικεφάλων» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, για το οποίο άλλωστε η ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν είχε ορίσει διαιτητές, καθώς και τη συνάντηση Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης. Μετά την εξέλιξη αυτή, έφτασαν στα τέσσερα τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί, καθώς χθες αναβλήθηκαν τα Άρης-Ατρόμητος και Παναιτωλικός-Λαμία. Παράλληλα, το αγωνιστικό πρόγραμμα της Super League περιορίζεται σε τρία ματς: σήμερα (8/1, 17:15) διεξάγεται ο αγώνας ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αύριο (9/1) θα τελεστούν οι αναμετρήσεις Βόλος-Παναθηναϊκός (17:15) και Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (19:30).

Η σημερινή ανακοίνωση της Super League για τις αναβολές έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι οι αγώνες Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ. & ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλονται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Π.Α.ΟΚ. και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ αντίστοιχα.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης την ίδια ημέρα και ώρα (09/01, 19:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης», αναζητώντας την επιστροφή στις νίκες μετά την (απρόσμενη για τους περισσότερους) απώλεια βαθμών στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη την περασμένη Τετάρτη (05/01).

Λίγο νωρίτερα (17:15), ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει για δεύτερη φορά σε διάστημα 18 ημερών στο Βόλο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί των τελευταίων αγώνων του, προκειμένου να αρχίσει να κοιτάει και πιο… ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο (08/01, 17:15) και στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς πολύ καθοριστικό για τις θέσεις στη «ζωνη» των play offs, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (09/01, 15:00) ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ακόμη ένα ματς μεγάλης σημασίας για την «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.

Άλλα τέσσερα κρούσματα στον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο κορονοϊός συνεχίζει να… ταλαιπωρεί τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς η «ελαφρά ταξιαρχία» ανακοίνωσε άλλα τέσσερα θετικά κρούσματα μεταξύ των ποδοσφαιριστών της. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης (5/1) με τον Ολυμπιακό, οι «κυανόλευκοι» είχαν ανακοινώσει άλλα τρία κρούσματα σε παίκτες της ομάδας. Μετά την εξέλιξη αυτή, βρίσκεται «στον αέρα» η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Ιωνικό για την 17η αγωνιστική της Super League που είναι προγραμματισμένη για αύριο (9/1, 15:00), καθώς, για να αναβληθεί ένα παιχνίδι, θα πρέπει να υπάρχουν επτά κρούσματα σε αθλητές στους τελευταίους δύο ελέγχους.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει ότι στον τελευταίο έλεγχο ανίχνευσης κορωνοϊού, εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα μεταξύ των ποδοσφαιριστών».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Super League:

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/01/2022
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα                17:15       Γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΚΥΡΙΑΚΗ 09/01/2022
Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης         Αναβλήθηκε
ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός          17:15       Πανθεσσαλικό Στάδιο
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ                        Αναβλήθηκε
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης     19:30       «Γ. Καραϊσκάκης»
Παναιτωλικός-Λαμία              Αναβλήθηκε
Άρης-Ατρόμητος                  Αναβλήθηκε
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
1. Ολυμπιακός     42
2. ΑΕΚ            33
3. ΠΑΟΚ           28 -15αγ.
4. Παναθηναϊκός   26 -15αγ.
5. ΠΑΣ Γιάννινα   25
6. ΟΦΗ            22 -15αγ.
7. Άρης           21
8. Αστέρας Τρ.    20
9. Παναιτωλικός   15 -15αγ.
 . ΝΠΣ Βόλος      15 -14αγ.
11. Ιωνικός       14
12. Λαμία         11
13. Ατρόμητος      9 -15αγ.
14. Απόλλων Σμ.    8 -13αγ.

***Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι (6) βαθμών.