Ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός απόψε στη Λεωφόρο, εντός ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League, που για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ περιλαμβάνει εντός έδρας υποχρεώσεις απέναντι  σε Άρη και Βόλο, αντίστοιχα.

«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τις γκέλες με Βόλο και Άρη, αντίστοιχα, και να πάρουν πολύτιμες νίκες την περασμένη Τετάρτη (5/04). Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη (1-0 τον Άρη), ενώ αυτή του υπηρεσιακού Ζοσέ Ανιγκό έκανε την ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΚ (3-1) στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τα δύο «αιώνια» ντέρμπι δεν ανέδειξαν νικητή (1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο Νέο Φάληρο). Ανάλογο αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει… την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έγινε η πρώτη με δύο σερί – και μάλιστα εκτός έδρας – επιτυχίες στο μίνι πρωτάθλημα, αφού το 0-1 στην Τούμπα, ακολούθησε το 0-1 στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου.

Αποτελέσματα που την έφεραν στην κορυφή, «συγκάτοικο» με το «τριφύλλι». Η ΑΕΚ έχει ψυχολογία ενώ φέτος έχει πάρει και τον… αέρα του Άρη (0-2 στου Χαριλάου και 3-0 στην «OPAP Arena»), τον οποίο υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Θεσσαλονικείς του Τόλη Τερζή παραμένουν μόλις στο +1 από τον Βόλο, επομένως μόνο ασφαλείς δεν μπορούν να αισθάνονται στη διεκδίκηση του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Αυτός που δείχνει να ξεμένει από στόχους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, είναι ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι», έπειτα από την ήττα από την ΑΕΚ, έχασαν και από τον Ολυμπιακό, με συνέπεια να ανοίξει αρκετά η διαφορά από τους πρωτοπόρους.

Φυσικά και τίποτα δεν έχει τελειώσει, όμως η διεκδίκηση του Κυπέλλου, φαντάζει πιο εφικτός στόχος για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Βόλος, από την άλλη, παρά το ότι ακόμη δεν έχει σκοράρει στα Play Off, παραμένει ζωντανός στο «κόλπο» της προνομιούχου πέμπτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή 9 Απριλίου 2023 
18:00 «OPAP Arena» ΑΕΚ - Άρης 
20:30 Γήπεδο Τούμπας ΠΑΟΚ - Βόλος 
21:00 «Απόστολος Νικολαΐδης» Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός