Ξανθός: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει, με κάθε δυνατό τρόπο, τον καθολικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών» επισήμανε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Παράλληλα απηύθυνε προτροπή για καθολικό εμβολιασμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στις συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ο Α. Ξανθός τόνισε ότι για μια υγειονομικά ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς χρειάζονται άμεσες και σοβαρές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους και έκανε λόγο για αναγκαία μέτρα για την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων όπως: «Η αραίωση των πολυπληθών σχολικών τμημάτων, η διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία και πολλά άλλα που έχουν προτείνει οι επιστήμονες, οι εκπαιδευτικοί φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Επίσης, επέκρινε την απόφαση τα παιδιά που με ευθύνη των γονέων τους, όχι μόνο δεν εμβολιάζονται αλλά δεν υποβάλλονται σε τεστ, να «στερούνται το συνταγματικό δικαίωμα της μόρφωσης» και ζήτησε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «… να αποδεχτεί άμεσα την πρότασή μας, να συγκληθούν σε κοινή συνεδρίαση οι Επιτροπές Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε να συζητηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, παρουσία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».