Ξεκινά η πρώτη δίκη στο ελληνικό MeToo – Μάρτυρας η Σ. Μπεκατώρου

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκινά σήμερα η πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή αλλιώς meToo που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο με πρώτη καταγγέλλουσα την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου η οποία θα καταθέσει στην δίκη.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’εξακολούθηση , κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης , τότε , αθλήτριας ιστιοπλοΐας και έως τα 14 χρόνια της.

Ο προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο κορίτσι .

Η 21 ετών σήμερα παθούσα με την στήριξη και συμπαράσταση της κ. Μπεκατώρου είχε καταγγείλει πριν έναν χρόνο στον Εισαγγελέα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας όσα είχε ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της, η Ολυμπιονίκης.

Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ταχύτατες διαδικασίες στο νησί που κατοικούσε και είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας και εν συνεχεία στο ανακριτικό γραφείο όπου απολογούμενος είχε αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως η ερωτική του σχέση με την ανήλικη ξεκίνησε όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα . Επικαλέστηκε επίσης “συναίνεση” του θύματος ενώ ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει πως αγαπά ακόμη το θύμα και πως η 21χρονη θα πρέπει “να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ” .

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή στο δικαστήριο του προπονητή , ο κατηγορούμενος “άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της”. Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα τονίζει πως ο 39χρονος “χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον”.