ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2, Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 1-3

Με γκολ των Αχμέντ Χασάν και Γιώργου Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «δράπετευσε» από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», κερδίζοντας 2-0 τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Μέσω Video Assistant Referee ακυρώθηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και γκολ των φιλοξενούμενων που «έπιασαν» τον Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πιο δυναμικά μπήκαν στο ματς οι «ερυθρόλευκοι», με τον Μπόι Βάτερμαν με διπλή προσπάθεια να σταματά το σουτ του Γιαν Εμβιλά στο 4’. Η πίεση των φιλοξενούμενων παραλίγο να αποφέρει καρπούς στο 12’, αλλά το σουτ του Αχμέντ Χασάν πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Βάτερμαν. Ο ΟΦΗ είχε, όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό τη μεγαλύτερη φάση: από σέντρα του Κωνσταντίνου Μπαλογιάννη, με το τακουνάκι ο Απόστολος Γιάννου έστειλε την μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού του Ζοσέ Σα! Λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα πέρασε το φάουλ του Μπαλογιάννη στο 19’, με τους γηπεδούχους να απειλούν εκ νέου, αλλά και τον Βάτερμαν να δηλώνει «παρών» στην κεφαλιά του Χασάν στο 23’. Έξι λεπτά μετά, ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ σε σπρώξιμο του Χοσέ Χολέμπας πάνω στον Γιάννου. Ωστόσο, με τη χρήση του VAR, η «εσχάτη των ποινών» ακυρώθηκε καθώς ο φορ του ΟΦΗ ήταν σε θέση offside στο ξεκίνημα της φάσης! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε… τα δοκάρια στο 42’, με την κεφαλιά του Αρμίντο Μπρούμα να σταματά στη δεξιά δοκό του Βάτερμαν, στην τελευταία καλή φάση ενός γεμάτου πρώτου ημιχρόνου.

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, χωρίς ωστόσο να έχει το ρυθμό του πρώτου. Από μία «κρύα» φάση, όμως, ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ: σε σέντρα του Μαντί Καμαρά από τα αριστερά, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 0-1 στο 53’! Τρία λεπτά μετά, ο Γιώργος Μασούρας πέρασε τον Βάτερμαν από τα πλάγια, γύρισε στον Χασάν αλλά ο Βαχίντ Σελίμοβιτς έβαλε την κόντρα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς στο 80’. Ο νεοεισελθών Κώστας Φορτούνης βγήκε μόνος του από τα δεξιά μετά το λάθος του Σελίμοβιτς, είδε τον αμαρκάριστο Μασούρα και ο διεθνής εξτρέμ νίκησε τον Βάτερμαν για το 0-2 στο 80’! Στο επόμενο λεπτό ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το «δώρο» του Ρούμπεν Σεμέδο ενώ στο 86’ το γκολ του Καμαρά ακυρώθηκε ως offside έπειτα και από την επιβεβαίωση του VAR.

Το 0-2 έμεινε εν τέλει μέχρι τέλους. Για 11ο φετινό ματς σε όλες τις διοργανώσεις ο Ολυμπιακός σκοράρει μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που ο ΟΦΗ δέχεται γκολ σε όλα τα φετινά του παιχνίδια!

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Σελίμοβιτς, Σακόρ, Μεγιάδο – Καμαρά, Σεμέδο, Πέπε.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Σακόρ, Μεγιάδο (87’ Νέιρα), Μπαλογιάννης (61’ Ντε Γκουζμάν), Στάρτζεον, Γιάννου (61’ Γκαργκαλατζίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (69’ Πέπε), Μασούρας (84’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (77’ Φορτούνης), Χασάν (83’ Ελ Αραμπί).

Τρία στα τρία με Γκαρσία ο ΠΑΟΚ

Με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να πετυχαίνει ένα γκολ και να κερδίζει ένα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεώργιος Καμάρας», σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League. Άκρως αξιόμαχη η «ελαφρά ταξιαρχία», προδόθηκε από τα λάθη της άμυνας και συμπλήρωσε πέντε σερί ήττες. Τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο για τους «ασπρόμαυρους»!

Νευρικό το ξεκίνημα από τις δυο ομάδες, με την πρώτη καλή στιγμή να μετατρέπεται σε γκολ. Από κόρνερ του Απόλλωνα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Στέφαν Σβαμπ να βρίσκει τον Κάρολ Σφιντέρσκι και τον Πολωνό να πλασάρει τον Νταβίνο Βέρχουλστ για το 0-1 στο 15ο λεπτό! Οκτώ λεπτά αργότερα, νέα γρήγορη επίθεση του ΠΑΟΚ, απέφερε πέναλτι με «θύμα» τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ωστόσο έπειτα από τη χρήση του VAR δόθηκε offside στον Σέρβο. Στο ημίωρο η «ελαφρά ταξιαρχία» έχασε την πρώτη της σπουδαία ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Χρήστου Λισγάρα μετά το φάουλ του Τόμας Μπεντινέλι πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο Βέρχουλστ έδειξε τα προσόντα του στο 41’, αποκρούοντας το κοντινό σουτ του Τόμας Μουργκ στο 41’ ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Ίνγκι Ίνγκασον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου χρειάστηκε εκ νέου το Video Assistant Referee, καθώς ο Ζίβκοβιτς – και πάλι – ήταν σε θέση offside προτού περάσει και τον Βέρχουλστ και στείλει την μπάλα στην κενή εστία. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένες φάσεις. Ένα σουτ του Σάββα Τσαμπούρη βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς στο 61’, ωστόσο από κόρνερ, δυο λεπτά αργότερα, ο Σωτήρης Τσιλούλης με προβολή πέτυχε το 1-1! Στο 75ο λεπτό, σε μια ανύποπτη φάση, ο Λισγάρας υπέπεσε σε πέναλτι στον Σφιντέρσκι, με τον Σβαμπ να νικάει τον Βέρχουλστ τρία λεπτά μετά για το 1-2! Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κάρλο Μπρούσιτς έκανε χέρι εντός περιοχής σε προσπάθεια του Γιάννη Μιχαηλίδη, με τον Ντάγκλας Αουγκούστο να μετατρέπει σε γκολ την εσχάτη των ποινών για το τελικό 1-3!

Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο έπειτα από επτά αγωνιστικές, μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά του από την κορυφή και άφησε βυθισμένο τον Απόλλωνα Σμύρνης στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Ιωαννίδης, Σλίβκα, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Μπρούσιτς – Μουργκ.

Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Ιωαννίδης (90’+1’ Φερνάντεζ), Μπεντινέλι (82’ Κολ), Σλίβκα, Τσαμπούρης (78’ Μουνιέ), Τσιλούλης, Φατιόν (82’ Ντάουντα).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μουργκ (86’ Μιχαηλίδης), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (67’ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ).

*** Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Γιώργος Κασναφέρης στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης