Οικονόμου: Θλιβερό μνημείο κυνισμού και ψεμάτων οι δηλώσεις Σπιρτζη

«Θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων, που συνοψίζεται στο εξής: “Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς”» χαρακτηρίζει ο κυβερνητικος εκπροσωπος Γιαννης Οικονόμου τις δηλώσεις του πρωην υπουργού Υποδομών επι κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπιρτζη στον Σκαϊ. Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κ. Σπιρτζη για «περίσσευμα θράσους για να ισχυρίζεται πως ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε “ρολόι” επί ΣΥΡΙΖΑ και τον διέλυσε η Κυβέρνηση της ΝΔ». Παράλληλα σημειώνει ότι την ώρα αυτή, η κομματική αντιπαράθεση είναι άχαρη και εντελώς αχρείαστη, και καλεί τον πρωην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να παραβρεθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή ώστε να έρθει σε κατ’ αντιπαράσταση συζήτηση με τον κ Γεραπετριτη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πολίτες απαιτούν ανάδειξη ευθυνών και όχι ψέματα και υπεκφυγές.

«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ξεκάθαρα την ευθύνη που της αναλογεί για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπων. Ο κ. Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σήμερα για να τοποθετηθεί, δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Η τοποθέτησή του, η οποία συνιστά θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων, συνοψίζεται στο εξής: “Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς”. Είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί. Φαρισαϊκά ισχυρίζονται πως οι παθογένειες και οι νοοτροπίες που γέννησαν την τραγωδία των Τεμπών δεν τους αφορούν» τόνισε ο κ. Οικονομου. Κατηγόρησε τον κ. Σπιρτζη και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα απαραίτητα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων, ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια. Η υλοποίηση της περιβόητης συμβασης για το διάστημα 2017-2019 είχε σταματήσει ολοκληρωτικά» και προσέθεσε:

«Πρέπει να έχει περίσσευμα θράσους για να ισχυρίζεται πως ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε «ρολόι» επί ΣΥΡΙΖΑ και τον διέλυσε η Κυβέρνηση της ΝΔ. Την ώρα αυτή, η κομματική αντιπαράθεση είναι άχαρη και εντελώς αχρείαστη. Δεν είναι αυτό που απαιτεί η περίσταση και η κοινωνία. Ένα πράγμα όμως είναι η στάση ευθύνης και η αναζήτηση της αλήθειας και ένα άλλο τα ψέματα και ο φαρισαϊσμός. Για αυτό καλούμε τον κ. Σπίρτζη να παραστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε κατ´ αντιπαράσταση συζήτηση με τον υπουργό Επικράτειας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να αποτυπωθεί με έγγραφα και στοιχεία η πραγματική κατάσταση. Καμιά συγκάλυψη. Οι πολίτες απαιτούν ανάδειξη και ανάληψη ευθυνών κι όχι ψέματα και υπεκφυγές».