Κλήρωση Champions League – Με Μούρα ή Λουντογκόρετς ο Ολυμπιακός. Με Μάλμε ή Ελσίνκι, αν αποκλειστεί

Η Μούρα από τη Σλοβενία ή η Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεπεράσουν πρώτα το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού στον Β΄ προκριματικό. Σε αυτήν την περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι γηπεδούχοι στο πρώτο παιχνίδι, στις 3 ή 4 Αυγούστου, και φιλοξενούμενοι στην ρεβάνς της 10ης Αυγούστου.

Τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, σε περίπτωση που αποκλειστεί στον Β’ προκριματικό του Champions League από τη Νέφτσι Μπακού, έμαθε ο Ολυμπιακός. Με βάση την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι στη Νιόν, ο ηττημένος του ζευγαριού των «ερυθρολεύκων» θα παίξει στις 5/8 (εντός) και 12/8 (εκτός) με τον ηττημένο των αγώνων μεταξύ της σουηδικής Μάλμε και της φινλανδικής Ελσίνκι.

Ο Ολυμπιακός σήμερα συμμετείχε  στην κλήρωση σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Οι Πειραιώτες τοποθετήθηκαν στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League (13:00), όμως βρέθηκαν και στην κλήρωση του προκριματικού γύρου του Europa League (14:00), που πλέον είναι μόνο ένας και ακολουθείται από playoffs.

Αυτό οφείλεται στην ημερομηνία της κλήρωσης, η οποία προηγείται των αγώνων των πρωταθλητών Ελλάδας κόντρα στη Νέφτσι, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η UEFA έχει ορίσει τις κληρώσεις πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων του 2ου προκριματικού γύρου.