Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο

Ομαλά ολοκληρώθηκε η πορεία του μπλοκ της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 17:20, ενώ ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώθηκαν αρχικά σε εκείνο το σημείο για να ξεκινήσουν την πορεία τους προς το Πολυτεχνείο φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη αγωνιστών της Δημοκρατίας όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Έξω από την πύλη του εμβληματικού κτηρίου της οδού Πατησίων τα μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν τη σημαία συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή κατά την οποία, έξω από τη Βουλή, κράτησαν την ιστορική σημαία φοιτητές διάφορων εθνικοτήτων. Από εκεί, η πορεία συνεχίστηκε απρόσκοπτα προς την αμερικανική πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε με τη σημαία να διπλώνεται για να επιστρέψει στην άγνωστη κρύπτη της.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Αυτή την ώρα (19:50 βράδυ Πέμπτης) η πορεία του ΚΚΕ περνά την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:20 μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ισχύουν στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Ρίψη μολότοφ κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και προσαγωγή επτά ατόμων

Βόμβες μολότοφ εκτόξευσαν άγνωστοι εντός του ΑΠΘ, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη του ιδρύματος και χωρίς συγκεκριμένο στόχο, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Νωρίτερα, δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να καεί υπηρεσιακό δίκυκλο.

Πριν από λίγη ώρα έγινε προσαγωγή επτά ατόμων και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε αυτά τα περιστατικά ή σε άλλη παράνομη ενέργεια.