Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγνώρισης των δραστών της δολοφονίας του Άλκη

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία της αναγνώρισης των κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού και της παρέας του, από τα ίδια τα θύματα της επίθεσης.

Η διαδικασία έγινε στο Aστυνομικό Mέγαρο Θεσσαλονίκης, με εντολή της 7ης τακτικής ανακρίτριας, με στόχο να αναγνωριστούν τα πρόσωπα και προσδιοριστεί ο ρόλος και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός από τους 12 κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο προσήλθαν, ως μάρτυρες, οι τέσσερις φίλοι του Άλκη, δύο εκ των οποίων είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης.

Τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν, ο καθένας ξεχωριστά, μπροστά σε ειδικό χώρο με τζάμια για να αναγνωρίσουν τους δράστες και το ρόλο του καθενός. Οι δράστες παρουσιάστηκαν ανά τετράδες, ανάμεσα και σε πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για “άψογη” διαδικασία. “Ήταν το επιστέγασμα μιας υποδειγματικά ταχέως διεξαχθείσας ανάκρισης, η οποία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις να πάμε σε μια δίκαιη δίκη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.