Ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία των 5 υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν. Η διαδικασία διήρκησε μια ώρα και 45 λεπτά καθώς ξεκίνησε στις 16:00 ώρα Ελλάδας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις Βρυξέλες .

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο debate ήταν οι:

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν (Γερμανία), Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)

Νίκολας Σμιτ (Λουξεμβούργο), Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES)

Σάντρο Γκόζι (Ιταλία), Renew Europe Now

Τερί Ρέιντκε (Γερμανία), Ευρωπαίοι Πράσινοι

Βέλτερ Μπάιερ (Αυστρία), Ευρωπαϊκή Αριστερά

Φον ντερ Λάιεν: Συνεργασίες με όσους είναι υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της Ουκρανίας και κατά του Πούτιν

Τη σημασία να τεθούν ξεκάθαρες αρχές σε σχέση με το με ποιους θα υπάρξει συνεργασία μετά τις ευρωεκλογές υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν και υποψήφια του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην τηελεμαχία για το ποιος θα είναι επικεφαλής της Επιτοτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι κάποιος πρέπει να είναι υπέρ της Ουκρανίας και κατά του Πούτιν, υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του κράτους δικαίου.

Νίκολας Σμιτ: Δεν θεωρώ ότι το ΕΛΚ ή η “Ταυτότητα και Δημοκρατία” είναι δημοκρατικές δυνάμεις

“Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις αλλά δεν θεωρώ ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ/ ECR) ή η ομάδα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” (ID) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι δημοκρατικές δυνάμεις”, ανέφερε ο Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Νίκολας Σμιτ, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της επόμενη πενταετία.