«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι. Νίκες για ΑΕΛ, Άρη, Ατρόμητο, Απόλλων Σμύρνης

Με σκορ 2-0 ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Για ακόμα μία φορά η έδρα του Ολυμπιακού αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την 8η αγωνιστική, ενώ η Ένωση βρίσκεται πλέον στο -8. Κατά τα άλλα, νέα ήττα στο ΟΑΚΑ γνώρισε ο Παναθηναϊκός με 1-2 από την ΑΕΛ, ενώ εντός έδρας «τρίποντα» πανηγύρισαν με σχετική ευκολία ο Άρης (2-0 τον Παναιτωλικό) και ο Ατρόμητος (4-0 τον ουραγό Πανιώνιο)

Οι Πειραιώτες έφτασαν τις 14 διαδοχικές νίκες στην έδρα τους, μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Παναθηναϊκό στις 11 Νοεμβρίου 2018. Ως γηπεδούχοι εναντίον της ΑΕΚ, έχουν οκτώ νίκες στους τελευταίους εννέα αγώνες, ενώ σ΄αυτά τα ματς έχουν πετύχει συνολικά 27 γκολ δηλαδή τρία ανά αγώνα. Παράλληλα, έφτασαν τις 50 νίκες επί των «κιτρινόμαυρων» σε επίπεδο Α΄ εθνικής (η ΑΕΚ έχει 37).

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έμεινε για 10ο διαδοχικό αγώνα χωρίς νίκη σε ντέρμπι (εναντίον Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ), με την τελευταία της επιτυχία να έχει σημειωθεί την 1η Απριλίου 2018 με 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

«Ήμασταν πανέτοιμοι να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Παρουσιαστήκαμε πολύ δυνατοί, μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε και πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα» είπε ο Πέντρο Μαρτίνς, ενώ ο Κωστένογλου ξεκαθάρισε πως δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του που ήταν ανταγωνιστικοί «… μέχρι να δεχτούμε το δεύτερο γκολ».

(*) Με το πιο ζεστό χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. Η ιστορία της νεαρής γυναίκας συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία το 2012 με την επίθεση ξυλοδαρμού και βιασμού που δέχτηκε στην Πάρο. Οι “ερυθρόλευκοι” προσκάλεσαν τη γνωστή φίλαθλο της ΑΕΚ, όπου βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την είσοδο των δύο ομάδων. Φορώντας τα αγαπημένα της «κιτρινόμαυρα» η Μυρτώ φωτογραφήθηκε με τις δύο ομάδες και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΛ 1-2
Ηταν Οκτώβριος του 1991 και πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν η ΑΕΛ είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πέρασαν 28 χρόνια για να πανηγυρίσουν οι «βυσσινί» τη δεύτερη νίκη της Ιστορίας τους στην έδρα των «πράσινων» και σε σύνολο 34 αγώνων. Με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο ΠΑΟ αναζητά ακόμα την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη φετινή σεζόν, καθώς έχει χάσει από τρεις επαρχιακές ομάδες (Ξάνθη, ΟΦΗ, ΑΕΛ) και ο Γιώργος Δώνης συνιστά ψυχραιμία. «Μην χτυπάτε τους παίκτες. Δεν θεωρώ πως η ομάδα ήταν κακή στο σύνολο της αλλά ήμασταν κακοί στο ότι δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ και στα λάθη που κάναμε» δήλωσε μετά το τέλος της αν αναμέτρησης, ενώ ο τεχνικός των θριαμβευτών, Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για μια ιστορική επιτυχία και πρόσθεσε ότι «… τέτοια ματς μεγαλώνουν την ομάδα και η ΑΕΛ είναι έτσι κι αλλιώς από μόνη της μια μεγάλη ομάδα»

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0
Θρίαμβος για την ομάδα του Περιστερίου που σε συνδυασμό με το περσινό 3-0 έχει δύο διαδοχικές νίκες επί του Πανιωνίου με συνολικό σκορ 7-0. Κι αυτό ενώ δεν είχε νίκη στα πέντε προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Χαβιέρ Ούμπιδες σε ηλικία 37 ετών, οκτώ μηνών και 16 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ στην Ιστορία του Ατρόμητου.

Μετά από το κακό ξεκίνημα στη Super League, ο Ατρόμητος βρίσκει ρυθμό και ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος. Ωστόσο επεσήμανε ότι: «Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, θέλει προσοχή, πειθαρχία, ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε την σταθερότητα μας».

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος, πραγματοποιώντας κάκιστο ξεκίνημα με έξι ήττες στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Ο Νίκι Παπαβασιλείου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την κακή εμφάνιση και όσο για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με την ομάδα του τελευταία και στο -2, υποσχέθηκε: «Θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε…»

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0
Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες που άλλαξαν ταυτόχρονα προπονητή, στις 14 Οκτωβρίου. Όμως από τότε ο Μίκαελ Ενινγκ συμπλήρωσε δύο νίκες χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ (προηγήθηκε το 1-0 επί της Ξάνθης), ενώ ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία (2-2 με ΑΕΛ) και σήμερα γνώρισε την 50η του ήττα, στις τρεις θητείες του στον Παναιτωλικό.

Ο Αρης νίκησε την ομάδα του Αγρινίου μόλις για δεύτερη πρώτη φορά σε επίπεδο Super League. Ο Ένινγκ χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με την προηγούμενη αγωνιστική και εξήγησε την απόφασή του λέγοντας: «Νικήσαμε και δεν είχα λόγο να αλλάξω κάτι. Σήμερα όμως μας έδωσαν ώθηση στο παιχνίδι οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο».

Ο Μάκης Χάβος από την πλευρά του στάθηκε Στο δοκάρι που είχε η ομάδα του και στην αποβολή του Μοράρ. «Αν κάναμε το 2-1 θα ξαναμπαίναμε στο παιχνίδι. Επίσης μας στοίχισε και η αποβολή εκεί που η ομάδα έδειχνε ότι μπορούσε να αντιδράσει, μας χάλασε όλα τα σχέδια»

Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Απόλλωνας Σμύρνης στην Super League 2, την ίδια στιγμή που Δόξα Δράμας και Παναχαϊκή έπαιρναν σπουδαία εκτός έδρας «τρίποντα». Η «ελαφρά ταξιαρχία», με πέναλτι-γκολ του Μπεντινέλι στο 55ο λεπτό έφυγε νικήτρια από τα Χανιά με 1-0, ενώ η Δόξα Δράμας χρειάστηκε το γκολ του Ιωαννίδη στο 86` για να πάρει το «διπλό» απεναντι στον Απόλλωνα Πόντου. Η Παναχαϊκή με τέρματα των Μωραίτη (30`) και Σιατραβάνη (49`) έφτασε στην πρώτη της εφετινή νίκη με 2-0 απέναντι στην Κέρκυρα.