Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1, Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-2

Δεν μας έκανε σοφότερους το ξεκίνημα της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Χιλάλ Σουντανί επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ, με το VAR να αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Στο Αγρίνιο, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, Παναιτωλικός και Λάρισα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ 2-1

Καλύτερη άμυνα εναντίον καλύτερης επίθεσης, σημειώσατε 1. Ο Ολυμπιακός, που είχε δεχθεί 2 γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Super League κέρδισε με 2-1 τον ΟΦΗ που είχε βρει 14 φορές το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Ισορροπία, πάντως, υπήρξε στα δοκάρια – από ένα για κάθε ομάδα…

Οι γηπεδούχοι του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν το καθήκον της λίγο πριν το δύσκολο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League, πέτυχαν την έκτη νίκη τους στα επτά φετινά ματς αλλά και 16η στα 17 πιο πρόσφατα – μοναδική… παραφωνία το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Χιλάλ Σουντανί σκόραρε δις, φτάνοντας τα 4 γκολ φέτος και με τα γκολ του ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 13 συνεχόμενες επιτυχίες στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”!

Οι Κρητικοί δέχθηκαν γκολ και στο έβδομο φετινό τους παιχνίδι ωστόσο έδειξαν πως δίκαια βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Διεύρυναν, πάντως, την αρνητική παράδοση που έχουν ως φιλοξενούμενοι του Ολυμπιακού – μόλις μία ισοπαλία στα 24 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια και γενικότερα μόνο μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες σε 42 επισκέψεις τους στο σύλλογο του Πειραιά.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛAΡΙΣΑ 2-2

Ο Βαγγέλης Μόρας έδωσε την ασίστ στον Αλέξη Μιχαήλ για το 0-1. Ο Μόρας έκανε το λάθος για την ισοφάριση από τον Χόρχε Ντίας. Ο Μόρας ήταν αυτός που κράτησε για τον εαυτό του το τελικό 2-2! Έκλεψε, ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός, τη δόξα από τον Αντμίρ Μπαΐροβιτς ο οποίος, με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, είχε δώσει προβάδισμα στον Παναιτωλικό. Ο Μπαΐροβιτς είχε σκοράρει και πέρυσι στο αντίστοιχο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες που, επίσης, είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο με σκορ 2-2!

Ο Μόρας, με το γκολ που σημείωσε στο 80′, στέρησε από τον Μάκη Χαβο τη νίκη στο (τρίτο) ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναιτωλικού που θα ήταν και η πρώτη στη φετινή σεζόν. Οι Αγρινιώτες, τουλάχιστον, πήραν το δεύτερο – διαδοχικό – βαθμό τους ενώ ο 50χρονος Χάβος δεν έχασε όπως είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες πρεμιέρες του.
Από την άλλη, η ΑΕΛ συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα, μένοντας αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι (δύο νίκες & δύο ισοπαλίες), ωστόσο εξακολουθεί να αγνοεί το “τρίποντο” ως φιλοξενούμενη του Παναιτωλικού (δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες).