Τι πρόδωσε τον σύζυγο της Κάρολαιν – Πως σκηνοθέτησε τη ληστεία

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο καθ΄ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν.

Ο 33χρονος σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου 2021 στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά είναι ο δολοφόνος της καθώς ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, μετά από μαραθώνια κατάθεση. Ο καθ’ ομολογία δράστης πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υποστήριξε ότι η Κάρολαιν ήθελε να χωρίσουν και μετά από διαπληκτισμό που είχαν το μοιραίο βράδυ, τη σκότωσε. Ο 32χρονος πιλότος έκανε πολλά λάθη που χτύπησαν καμπανάκι στους ερευνητές της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά επί μήνες με την Καρολάιν να ήταν αποφασισμένη να φύγει μαζί με το μωρό της.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, 11:00

Όπως είπε ο 32χρονος, το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία»

Ειδικότερα, ομολόγησε ο 32χρονος σύζυγος της Κάρολαιν τη δολοφονία της στις 11 Μαΐου μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Η ομολογία του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης στα ανακριτικά γραφεία στη ΓΑΔΑ. Όπως ανέφερε ο σύζυγος, το ζευγάρι είχε έντονους καυγάδες το τελευταίο διάστημα και το βράδυ της δολοφονίας την έπνιξε με μαξιλάρι καθώς η Κάρολαιν ήθελε να χωρίσουν. Καθυστέρησε όπως είπε να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του, καθώς ήθελε να φροντίσει πρώτα το μωρό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος πιλότος, που “έσπασε” μετά από κατάθεση περίπου 8 ωρών, είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από τα νεότερα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής: Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα, καθώς είχε κατεβάσει εφαρμογή που μέτραγε τα βήματα που έκανε. Επίσης, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

Όπως όλα δείχνουν, ο 32χρονος δράστης της δολοφονίας χρησιμοποίησε και το συμβάν της ληστείας στο οποίο είχε πέσει θύμα ο εκπαιδευτής και μέντορας του στα ελικόπτερα πριν 3 χρόνια στη βίλα του στο Αλεποχώρι και έπλεξε το σενάριο της ληστείας το οποίο παρουσίαζε πάρα πολλές ομοιότητες με τη δική του περίπτωση.

Πώς σκηνοθέτησε τη ληστεία

Με ιδιαίτερη ψυχραιμία ομολόγησε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- την πράξη του ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, ο 32χρονος απέδωσε τα όσα έκανε στις προστριβές που είχε με την 20χρονη σύζυγό του. Όπως προκύπτει από όσα ανέφερε, το ζευγάρι τσακωνόταν τακτικά, ενώ κοιμόταν χωριστά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η σύζυγός του τον έσπρωχνε και τον χτυπούσε, βγάζοντας αντίδραση, ενώ όπως είπε, τη νύχτα της δολοφονίας προηγήθηκε νέα προστριβή, με αφορμή το μωρό. Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του κλιμάκωσε την ένταση και τον άφησε με το μωρό στο σαλόνι, με την 20χρονη να ανεβαίνει στη σοφίτα του σπιτιού, προκειμένου να κοιμηθεί.

Ο πιλότος υποστήριξε ότι κάποια στιγμή ξύπνησε και ανέβηκε και εκείνος στη σοφίτα, όπου έβαλε το μωρό στην κούνια και ξάπλωσε στο κρεβάτι. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, η 20χρονη Καρολάιν ξύπνησε και του είπε ότι «δεν σε θέλω ούτε εσένα, ούτε το μωρό», ενώ πήρε τη μικρή Λυδία και την πέταξε μέσα στην κούνια της.

Σε εκείνο το σημείο, φέρεται να ανέφερε ότι ο ίδιος έχασε την ψυχραιμία του και της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, πιέζοντας με τα χέρια του το πρόσωπό της στο μαξιλάρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την προανάκριση υπήρχαν κάποια στοιχεία ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε κρίση, όχι όμως κάτι ασυνήθιστο. Κατά τις ίδιες πηγές, οι αναφορές που είχαν οι αστυνομικοί τόσο από την ψυχολόγο, όσο και από το περιβάλλον του ζευγαριού, είναι ότι ήταν εκείνος που συνήθως λειτουργούσε πυροσβεστικά, ενώ από το επαγγελματικό του περιβάλλον υπήρχαν προσλαμβάνουσες ότι είναι «καλό παιδί» και «καλός επαγγελματίας».

Το σενάριο που κατασκεύασε

Βάσει του σεναρίου που κατασκεύασε ο 32χρονος, η καταγγελλόμενη ληστεία έγινε στις 5 τα ξημερώματα και ως εκ τούτου η ώρα θανάτου της κοπέλας προσδιοριζόταν μεταξύ 5 και 6 το πρωί. Σύμφωνα με το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Κάρολαιν, ωστόσο, ο θάνατός προσδιορίζεται στις 4:11 π.μ. Η ιατροδικαστική έκθεση, επίσης, προσδιορίζει ώρα θανάτου μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα.

Ο 32χρονος φέρεται ακολούθως να σκηνοθέτησε τη ληστεία σε στάδια. Αρχικά κατέβηκε από τη σοφίτα και ξεκλείδωσε το παράθυρο. Αν και δεν ανέφερε κάτι σχετικό, αστυνομικοί εκτιμούν ότι αντέγραψε όσα του είχε αφηγηθεί ο εκπαιδευτής του, ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι του στο Αλεποχώρι το 2018.

Βάσει πληροφοριών από την αστυνομία, ο πιλότος θεωρείτο από την πρώτη στιγμή ύποπτος, ωστόσο έπρεπε να αποκλειστούν ορισμένα σενάρια, ενώ υπήρχε και το ποσό της επικήρυξης, με την αστυνομία να έχει λάβει επίσης ορισμένες πληροφορίες που όφειλε να ερευνήσει. Ως προς τα ευρήματα από το κινητό, την κάμερα και το ρολόι, βρίσκονταν στα χέρια των αρχών την τελευταία εβδομάδα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ψυχολόγος του ζευγαριού δήλωσε ότι την είχε εντοπίσει ο 32χρονος μέσω Διαδικτύου για να τους βοηθήσει, καθώς φέρεται να ανέφερε ότι η Καρολάιν είχε μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη και στη συνέχεια επιλόχειο κατάθλιψη.

ΕΛΑΣ για τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά: Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις

«Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν. Για αυτό τον λόγο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο», τόνισε χθες σε έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Απόστολος Σκρέκας, ενώ προσέθεσε:

«Ωστόσο περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος σύζυγος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Θα μπορούσε να είχε γίνει και χθες ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο»

Στη συνέχεια, η επίσης εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου, ανέφερε: «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 32χρονος σύζυγος μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο, με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη με ελικόπτερο στην Αλόννησο λίγο μετά το μνημόσυνο της άτυχης Κάρολαιν, στις 11:20 το πρωί της Πέμπτης 17-6-2021, ώστε να παραλάβει το σύζυγό της Μπάμπη. Ο σύζυγος της Κάρολαιν έφυγε με τους αστυνομικούς λίγο πριν τελεστεί το τρισάγιο της άτυχης μητέρας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Ασφάλεια, ο 32χρονος πιλότος πήγε στην ΓΑΔΑ για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με νέα ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προκύψει νέα στοιχεία γι΄αυτό και απαιτήθηκε η επείγουσα παρουσία του συζύγου στα κεντρικά της ασφάλειας, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν και ανέσυραν εικόνες (στιγμιότυπα) από το καταγραφικό της κάμερας που υπήρχε μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Θυμίζουμε ότι οι “δράστες” της δολοφονίας είχαν αφαιρέσει τη μνήμη της κάμερας αλλά δεν την είχαν καταστρέψει και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν και βρήκαν υλικό που είχε καταγραφεί. Επίσης δεν ταιριάζει και η ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της κάμερας με την ώρα τέλεσης της δολοφονίας, ενώ προέκυψαν και στοιχεία από το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Κάρολαιν.

Ειδικότερα, όπως όλα δείχνουν, η κάρτα μνήμης της κάμερας είχε αφαιρεθεί 4-5 ώρες νωρίτερα από την ώρα της ληστείας μετά φόνου. Επίσης κατά το διάστημα που ο άνδρας της Κάρολαιν εμφανίζεται ακινητοποιημένος (δεμένος) από τους ληστές, το κινητό του τηλέφωνο δείχνει να έχει δραστηριότητα (επίσκεψη σελίδων internet). Τέλος και το βιομετρικό ρολόι της άτυχης γυναίκας έχει σταματήσει να έχει δραστηριότητα νωρίτερα από την ώρα θανάτου της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, από τον σύζυγο της Κάρολαιν ζητήθηκαν εξηγήσεις σχετικά με την ύπαρξη άνδρα στο σπίτι ο οποίος είχε εργασιακή σχέση με το ζευγάρι και έχει ήδη καταθέσει στην ασφάλεια. Στην ουσία έγινε αντιπαραβολή με όσα έχει καταθέσει ήδη ο άνδρας της δολοφονημένης γυναίκας, γι΄αυτό και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον σύζυγο της Κάρολαιν.

Όπως υποστήριζαν το πρωί έμπειροι αστυνομικοί της ασφάλειας, θα είχαμε ραγδαίες εξελίξεις μέσα στην ημέρα.

Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε το μνημόσυνο της 20χρονης κοπέλας στην Αλόννησο, ενώ ο 32χρονος σύζυγός της μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο πιλότος θα δώσει νέα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, για κάποια νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα.

Παράλληλα, έχει κληθεί για να καταθέσει για την υπόθεση ένα ακόμη άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού.

Σημειώνεται πως παρότι -σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου- οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, αλλά ούτε πήραν ή κατέστρεψαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, παρά μόνο πήραν την κάρτα μνήμης της κάμερας (καταγραφικού) χωρίς να το καταστρέψουν.