Οργή Μητσοτάκη για ανάρτηση Βαξεβάνη με τίτλο “Arbeit macht frei”

Την Οργισμένη αντίδραση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε ανάρτηση του εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη στο twitter.

“Είδα από το πρωί την ανάρτηση του επίσημου φερέφωνου της κυβέρνησης που ταύτισε το πρόγραμμα της ΝΔ με την φράση “Arbeit macht frei” (Η εργασία απελευθερώνει) με την οποία υποδέχονταν οι ναζιστές τους Εβραίους στο Άουσβιτς”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

“Απέφυγα σκόπιμα να την σχολιάσω αναμένοντας από τον κ. Τσίπρα το αυτονόητο: Να την καταδικάσει. Δεν το έπραξε. Αναρτώ το σχόλιο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για την ανάρτηση του κ. Βαξεβάνη. Και επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω που με αφορούν”.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter, δημοσιεύει τη σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Απέφυγα να σχολιάσω την κατάπτυστη ανάρτηση του επίσημου φερέφωνου της κυβέρνησης, αναμένοντας από τον κ. Τσίπρα να την καταδικάσει. Δεν το έπραξε. Αναρτώ το σχόλιο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Και επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω που με αφορούν.

Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης έγραψε νωρίτερα στο λογαριασμό του στο  twitter:

Νέες εξαγγελίες από Κυριάκο Μητσοτακη:

“Arbeit macht frei”