Ο Βουλευτής Αμανατίδης έπαθε έμφραγμα από ένα σάντουιτς

Μια απίστευτη περιπέτεια πέρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος συμφωνα με δηλώσεις τους έπαθε έμφραγμα από ένα σάντουιτς. Ο βουλευτής χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Αμανατίδης στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN και MEGA, όλα ξεκίνησαν όταν έφαγε ένα σάντουιτς (πιτοειδές). Όλα τα έπαθα από μια τροφή, ήταν κάτι πιτοειδές το οποίο αγοράστηκε από την Αθήνα. Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης, ενώ όπως είπε έκανε τεστ για κορονοϊό έπειτα από οδηγία του γιατρού γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν. «Δεν ήταν covid. Μετά όταν πήγα στην Κοζάνη το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ένας πυρετός μεταξύ 37,5 με 38. Ξεκίνησα αιματολογικές εξετάσεις που είχαν παράξενα αποτελέσματα. Σήμαινε ότι υπάρχει μια φλεγμονή. Και ενώ οι μέρες περνούσαν, βρέθηκε ότι ήταν ένας εντερόκοκκος ο οποίος μέσα από την φλεγμονή, τη δηλητηρίαση του εντέρου, μπήκε στο αίμα και από εκεί στην καρδιά», ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.

Παρότι αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για δηλητηρίαση, τελικά επιβεβαιώθηκε ότι είχε εντερόκοκκο, που μέσα από το αίμα πήγε στην καρδιά.

«Ξεκίνησα τις αιματολογικές, έδειχναν στοιχεία παράξενα, ότι υπάρχει φλεγμονή. Προσπαθήσαμε να δείξουμε εάν είναι σαλμονέλα. Τελικά ήταν εντερόκοκκος ο οποίος μέσα από τη δηλητηρίαση, μέσα από αίμα μπήκε στο έντερο και από εκεί στην καρδιά. Υπήρχε διαδικασία βλάβης στην καρδιά. Ο πνευμονολόγος με διέταξε να φύγω στη Θεσσαλονίκη η διαπίστωση εκεί ήταν ότι είναι ενδοκαρδίτιδα. Και όχι μόνο αυτό. Έχει κάνει και βλάβη σημαντική στην αορτική βαλβίδα», είπε ο κ. Αμανατίδης και προσέθεσε:

«Έκανα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ευτυχώς πέτυχα πολύ καλούς επιστήμονες, όλα πήγαν καλά». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πρόκειται να επικοινωνήσει από το κατάστημα από το οποίο προμηθεύτηκε το σάντουιτς «για ανθρώπινους λόγους, για τους επόμενους που θα μπορούσαν να πάθουν το ίδιο».