Ο Ίλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk (Ίλον Μασκ) και πλουσιότερος ανθρώπου στον κόσμο, συμφώνησε να αγοράσει την Twitter Inc. για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, χρησιμοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς με μόχλευση στην ιστορία για να ιδιωτικοποιήσει την 16χρονη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τα εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων πολλοί ηγέτες και διασημότητες.

Οι επενδυτές θα λάβουν 54,20 δολάρια για κάθε μετοχή του Twitter που κατέχουν, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση τη Δευτέρα. Η τιμή είναι 38% μεγαλύτερη από το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν ο Musk αποκαλύψει ένα σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία, πυροδοτώντας ένα ράλι μετοχών. Οι μετοχές του Twitter σταμάτησαν λόγω της είδησης.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.