Ο Τραμπ αποκαλεί ξανά τον Πούτιν «Έξυπνο» και κατηγορεί τον Μπάιντεν για εισβολή

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε έξυπνο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και επέκρινε την απάντηση των ΗΠΑ στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Εννοώ, αναλαμβάνει μια χώρα για κυρώσεις αξίας 2 δολαρίων. Θα έλεγα ότι είναι πολύ έξυπνο», είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κεφαλαίων στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ηχογράφηση της εκδήλωσης που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πούτιν δεν θα είχε εισβάλει. αν ήταν ακόμα πρόεδρος.

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο Fox News αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της, ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε τα εκτυλισσόμενα γεγονότα «πολύ θλιβερά για τον κόσμο και τη χώρα». Είπε ότι ο κ. Μπάιντεν δεν είχε κάνει αρκετά για να αποτρέψει τον κ. Πούτιν από την εισβολή.

«Ήταν ικανοποιημένος με ένα κομμάτι και τώρα βλέπει την αδυναμία, την ανικανότητα και τη βλακεία αυτής της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τραμπ στο Fox News το βράδυ της Τετάρτης.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τραμπ αποκάλεσε τον κ. Πούτιν έξυπνο τις τελευταίες ημέρες. Έκανε παρόμοια σχόλια κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Μπήκα χθες και υπήρχε μια τηλεοπτική οθόνη και είπα: «Αυτό είναι ιδιοφυΐα», είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης «Ο Πούτιν δηλώνει ένα μεγάλο μέρος της Ουκρανίας, ο Πούτιν τη δηλώνει ανεξάρτητη. Ω, αυτό είναι υπέροχο. Έτσι, ο Πούτιν λέει τώρα, «Είναι ανεξάρτητο», ένα μεγάλο τμήμα της Ουκρανίας. Είπα, «Πόσο έξυπνο είναι αυτό;»».