ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσιόδρας καλύπτει την αδράνεια της ΝΔ

“Ο κ. Τσιόδρας καλύπτει την  αδράνεια της ΝΔ στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ”, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ., Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης και προσθέτουν ότι 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο».

Ακολούθως στην δήλωσή τους αναφέρουν: Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής.  170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.  

Η σημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

“Η σημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτιή Συμμαχία, υπογραμμίζοντας ότι “την ώρα που το ΕΣΥ εισέρχεται σε οριακή κατάσταση με τον αριθμό διασωληνωμένων πάνω από 100, η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι τα πάντα επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές”.

“Είχε τον απαραίτητο χρόνο για να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε μια σειρά από απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς”, σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “συνειδητά σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία”. “Το είδαμε στο άνοιγμα των σχολείων, στην απουσία μέτρων στους εργασιακούς χώρους, στις ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες”, συμπληρώνει.

“Εδώ και τώρα απαιτείται η επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, η δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, η εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας και οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για τις ανάγκες του ΕΣΥ. Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση αποτελεί συνειδητό έγκλημα απέναντι στην κοινωνία”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.