Ο γιος του Michael Schumacher, ονειρεύεται τη Φόρμουλα Ενα

Ο 18χρονος υιός του θρυλικού, Μίκαελ Σουμάχερ, ο Mick Schumacher, ονειρεύεται πάντα την συμμετοχή του στην F1.

Ο πατέρας του, o Michael Schumacher, υπήρξε ο κορυφαίος «πιλότος» στην Ιστορία της Φόρμουλα Ενα και χωρίς αμφιβολία, κύριος εμπνευστής του Μικ… Ο 18χρονος υιός του θρυλικού, Μίκαελ Σουμάχερ (που παραμένει κλινήρης μετά το τραγικό ατύχημα που είχε στις 29/12/2013 όταν έκανε σκι, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο κρεβάτι), ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλή χρονιά στην Φόρμουλα 3 (κατέλαβε την 12η θέση), ονειρεύεται πάντα την συμμετοχή του στην Φόρμουλα Ενα.

«Ναι, στόχος μου παραμένει η Φόρμουλα Ενα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός οδηγός Mick Schumacher στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «SID» και πρόσθεσε: «Ασχολούμαι μόνο με τον εαυτό μου και δεν με απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι οδηγοί. Ο καθένας βελτιώνει τον ρυθμό του σε ατομικό επίπεδο και αυτό δεν είναι συγκρίσιμο στοιχείο. Προσπαθώ να κάνω το ένα βήμα μετά το άλλο και να προετοιμάσω το μέλλον μου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συμμετείχα στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 3 για να αποκτήσω εμπειρία και να πάρω το μέγιστο δυνατό. Είμαι ικανοποιημένος και συνεχίσω την προσπάθεια να βελτιωθώ σε όλα τα επίπεδα».

Να σημειωθεί, ότι μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια από το ατύχημα στο σκι που είχε ο Michael Schumacher (Μίκαελ Σουμάχερ), ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ενα παραμένει σε δεινή κατάσταση. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Bravo», η οικογένεια του Σουμάχερ εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς του 48χρονου θρυλικού πιλότου στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Τέξας, σ’ ένα ειδικό κέντρο αντιμετώπισης εγκεφαλικών τραυμάτων. Εκεί θα αναζητήσει η οικογένεια του μια καλύτερη διαχείριση της κατάστασης της υγείας του Σουμάχερ, καθώς το συγκεκριμένο κέντρο θεωρείται ως το καλύτερο στον κόσμο, για τέτοιες καταστάσεις.