Ο νέος Mac Pro της Apple κοστίζει $ 52.000. Και αυτό χωρίς τα ροδάκια των $ 400

Η Apple ξεκίνησε την Τρίτη τις πωλήσεις του νέου υπολογιστή Mac Pro, με επιλογές τιμολόγησης που μπορούν να φθάσουν το κόστος υψηλότερα των 50.000 δολάρια ΗΠΑ ή περίπου 45.000 ευρώ.

Το νέο μηχάνημα, που κατασκευάστηκε στο Όστιν του Τέξας, αφού προηγουμένως η Apple πήρε επιδότηση δασμών από τη κυβέρνηση Τραμπ, ξεκινά με τιμές από 5.999 δολάρια για προδιαγραφές που ορισμένοι προγραμματιστές και φωτογράφοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν τουλάχιστον άχρηστες. Πλήρως «φορτωμένος», ο υπολογιστής κοστίζει περισσότερα από 52.000 δολάρια ενώ στην τιμή δεν περιλαμβάνονται η αξίας 400 δολαρίων τροχοί του για εύκολη μετακίνηση του μηχανήματος σε ένα γραφείο.

Για ορισμένους επαγγελματίες χρήστες, το κόστος του νέου υπολογιστή της Apple είναι μόνο μέρος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Αλλά για τους περισσότερους καταναλωτές, η τιμή του Mac Pro είναι σοκαριστική. Ως ένας από τους πιο ακριβούς προσωπικούς υπολογιστές στον κόσμο, ορισμένοι χρήστες της Apple συνέκριναν το κόστος του με ένα αυτοκίνητο.

Το βασικό προϊόν περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο 256 gigabytes, χαμηλό για επαγγελματικούς υπολογιστές στην ίδια κατηγορία τιμών. Η επιλογή των 4 terabyte κοστίζει επιπλέον $ 1.400. Μια αναβάθμιση 8 terabytes θα έρθει αργότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple, αλλά η τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Η αύξηση της μνήμης RAM του υπολογιστή από 32 gigabytes σε 1,5 terabytes κοστίζει 25.000 δολάρια επιπλέον (22.500 ευρώ) και είναι ο λόγος για τον οποίο η τιμή μπορεί να ξεπεράσει τα 52.000 δολάρια. Η Apple δήλωσε ότι μια έκδοση του Mac Pro που σχεδιάστηκε για να μεταφερθεί σε κέντρα δεδομένων κοστίζει επιπλέον $ 500 και θα ξεκινήσει αργότερα. Το Mac Pro δεν περιλαμβάνει οθόνη. Η Apple έβαλε ένα νέο Pro Display XDR προς πώληση την Τρίτη για $ 4.999.

Η τιμολόγηση του Mac Pro ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε το προϊόν και είπε ότι ένα σταντ για τη συγκράτηση της νέας οθόνης θα κοστίσει επιπλέον 999 δολάρια!!!

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι διπλασιάζει την προσφορά εξαργύρωσης για την Apple Card στις αγορές υλικού υλικού της Apple στο 6% μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό θα μπορούσε να κάνει τέτοιες αγορές λίγο πιο εύκολη… κατά 3.120 δολάρια.