Ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί για οδυνηρή απάντηση εάν στοχοποιηθούν τα «συμφέροντά» του

Ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi έχει προειδοποιήσει ότι η «μικρότερη ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν» θα αντιμετωπιστεί με μια «σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή» απάντηση.

Σε επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι τη Δευτέρα, ο πρόεδρος είπε ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν μια πράξη «νόμιμης άμυνας».

«Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει επίσημα, η επιχείρηση της «Τίμιας Υπόσχεσης» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με στόχο την τιμωρία του επιτιθέμενου. Τώρα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί σίγουρα με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών της», είπε ο Ραΐσι.

«Honest Promise» ήταν το όνομα που δόθηκε στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν, κατά την οποία drones και πυραύλους εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ σε διάστημα πέντε ωρών — σχεδόν εξ ολοκλήρου αναχαιτισμένοι από τον ισραηλινό στρατό και τους συμμάχους του. Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει και σταθμίζει τις επιλογές του για να το κάνει.

Στην κλήση, το Κατάρ «τόνισε την ανάγκη να μειωθούν όλες οι μορφές κλιμάκωσης και να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης στην περιοχή», σύμφωνα με δήλωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sheikh Tamim.