Ο Fitch αναβάθμισε τα ομόλογα Eurobank, Τραπέζης Πειραιώς, Εθνικής και Alpha Bank

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τα προγράμματα των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων ελληνικών τραπεζών στη βαθμίδα Β+ από Β, με προοπτική περαιτέρω αναβάθμισής τους (Rating Watch Positive).

Ειδικότερα, ο Fitch αναβάθμισε το πρόγραμμα Ι της Alpha Bank, τα προγράμματα Ι και II της Εθνικής Τράπεζας και το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρει ο οίκος, οι αξιολογήσεις ακολουθούν την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Β από Β- και της οροφής του αξιόχρεου της χώρας (country ceiling) σε ΒΒ- από Β.

«Συνεπώς», σημειώνει, «η μέγιστη εφικτή αξιολόγηση για τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα που αξιολογεί ο Fitch είναι τώρα το ΒΒ-.

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των ομολόγων της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τα προγράμματα εγγυημένων από το ελληνικό Δημόσιο ομολόγων της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας στη βαθμίδα Β από τη Β-.

Όπως αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του, η αξιολόγηση αυτή ακολουθεί την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Β στις 16 Φεβρουαρίου και αντανακλά την προσδοκία του ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις εγγυήσεις που έχει δώσει στους κατόχους των ομολόγων και ότι αυτές οι εγγυημένες υποχρεώσεις θα έχουν την ίδια μεταχείριση με τις άλλες υποχρεώσεις υψηλής εξασφάλισης του ελληνικού κράτους.