Ο Justin Bieber αποκάλυψε ότι πάσχει από σύνδρομο Ramsay Hunt (video)

Ο τραγουδιστής Justin Bieber αποκάλυψε ότι πάσχει από παράλυση προσώπου μετά από ακύρωση των εμφανίσεων αυτή την εβδομάδα. Ο 28χρονος σταρ είπε σε βίντεο στο Instagram ότι η πάθηση οφείλεται σε διάγνωση του συνδρόμου Ramsay Hunt.

“Όπως μπορείτε να δείτε αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτήν την πλευρά του προσώπου μου… Άρα υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτήν την πλευρά του προσώπου μου”, είπε.

Το σύνδρομο Ramsay Hunt προκαλείται όταν μια εστία έρπητα ζωστήρα επηρεάζει το νεύρο του προσώπου κοντά στα αυτιά κάποιου, λένε οι ειδικοί.

Τι προκαλεί το σύνδρομο Ramsay Hunt;
Το σύνδρομο Ramsay Hunt προκαλείται από τον ιό της ανεμοβλογιάς ζωστήρα (VZV – Varicella Zoster Virus), τον ίδιο ιό που προκαλεί την ανεμοβλογιά στα παιδιά και τον έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες. Σε περιπτώσεις συνδρόμου Ramsay Hunt, ο προηγουμένως ανενεργός (αδρανής) ιός της ανεμοβλογιάς ζωστήρα επανενεργοποιείται και εξαπλώνεται για να επηρεάσει το νεύρο του προσώπου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η παγκόσμια περιοδεία του Τζάστιν Μπίμπερ – η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο – ανακοίνωσε ότι τρεις παραστάσεις της θα αναβληθούν.

«Είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου μου και έχει προκαλέσει παράλυση στο πρόσωπό μου», είπε ο γεννημένος στον Καναδά τραγουδιστής στο τρίλεπτο βίντεο, δείχνοντας τη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Ζήτησε από τους θαυμαστές του να κάνουν υπομονή και είπε για τις επικείμενες εμφανίσεις του ότι «φυσικά, προφανώς, δεν είναι ικανός να τα κάνει».

Επίσης χαμογέλασε και ανοιγόκλεισε τα μάτια του, δείχνοντας στους 240 εκατομμύρια followers του πώς η δεξιά πλευρά του προσώπου του δεν κουνήθηκε.

“Αυτό είναι πολύ σοβαρό, όπως μπορείτε να δείτε. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά, προφανώς, το σώμα μου μου λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω”, είπε. “Ελπίζω να καταλαβαίνετε. Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100%, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα.”

https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/257B/production/_125359590_microsoftteams-image-6.png

Ο Μπίμπερ πρόσθεσε ότι έχει κάνει ασκήσεις προσώπου για να «επιστρέφει στο φυσιολογικό», αλλά ότι δεν ξέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αναρρώσει.

Επρόκειτο να εμφανιστεί στην Ουάσιγκτον και το Τορόντο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με συναυλίες επίσης προγραμματισμένες στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες τις επόμενες εβδομάδες.

https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/11B2F/production/_125359427_gettyimages-1340143161.jpg

Ο Justin Bieber και η σύζυγός του Hailey

Σύμφωνα με την κλινική Mayo στις ΗΠΑ: «Εκτός από το επώδυνο εξάνθημα του έρπητα ζωστήρα, το σύνδρομο Ramsay Hunt μπορεί να προκαλέσει παράλυση του προσώπου και απώλεια ακοής στο προσβεβλημένο αυτί».

Η Mayo Clinic λέει ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, τα συμπτώματα του συνδρόμου Ramsay Hunt είναι προσωρινά, αλλά μπορεί να γίνουν μόνιμα.

Η αδυναμία των ασθενών να κλείσουν το ένα βλέφαρο μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στα μάτια και θολή όραση, λέει η κλινική, προσθέτοντας ότι είναι πιο συχνή σε άτομα άνω των 60 ετών.

Τον Μάρτιο, η σύζυγος του τραγουδιστή, Hailey Bieber (Χάλεϊ Μπίμπερ), εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω θρόμβου αίματος στον εγκέφαλό της.
Αργότερα είπε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να κλείσει μια τρύπα στην καρδιά της.