Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην ΥπΕξ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ

Ο Κόλιν Πάουελ, ο οποίος γεννήθηκε στο Χάρλεμ από Τζαμαϊκανούς μετανάστες και έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Ο Πάουελ πέθανε τη Δευτέρα λόγω επιπλοκών από τον Covid-19, ανέφερε η οικογένειά του στη σελίδα του στρατηγού στο Facebook. Ο Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος και νοσηλευόταν στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, είπε η οικογένεια.

“Χάσαμε ένα σύζυγο, έναν πατέρα, έναν παππού σπουδαίο και στοργικό, και έναν μεγάλο Αμερικανό”, ανέφερε η οικογένεια του σε ανακοίνωση. Η οικογένειά του πρόσθεσε ότι ο Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος ενώ ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ για τη φροντίδα που του πρόσφερε.

Ο Πάουελ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που έγινε αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, προτού γίνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κυβέρνηση του Μπους.

Ένας διακεκριμένος στρατιώτης που ξεκίνησε ως ανθυπολοχαγός, βαθμό που απόκτησε ως φοιτητής εφέδρων αξιωματικών κατάρτισης στο City College της Νέας Υόρκης, ο Πάουελ υπηρέτησε στο Βιετνάμ, τη Δυτική Γερμανία και τη Νότια Κορέα πριν αναλάβει την ευθύνη του Πολέμου του Κόλπου του 1990.