Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου – Θλίψη για το θάνατο της πρωταθλήτριας κολύμβησης

Βαθιά θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια της ελληνικής κολύμβησης ο θάνατος της Κατερίνας Σαραντοπούλου. Η παλιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης, μέλος των εθνικών ομάδων για πάνω από μία δεκαετία (1988-1999), «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών, νικημένη από τον καρκίνο, με τον οποίο μαχόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Κατερίνα Σαραντοπούλου υπήρξε αθλήτρια του Πανιωνίου και του ΑΝΟ Γλυφάδας, ενώ αργότερα αγωνίστηκε και στην κατηγορία βετεράνων (Masters), με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Το 1997 μετείχε στην ομάδα του σκηνοθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, τόσο στην Τελετή Έναρξης, όσο και στην Τελετή Λήξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που έγινε στην Αθήνα. Μετά από σχετικές σπουδές στο Μάντσεστερ, στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ, συνεργάστηκε σε παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και απέκτησε δικιά της επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη, ενώ δραστηριοποιήθηκε και σε εταιρείες παραγωγής διαφημιστικών ταινιών.

Τον περασμένο Μάρτιο, με θάρρος, δύναμη ψυχής και γνώση, μετείχε σχετικής συζήτησης σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με θέμα «Γυναίκα, καρκίνος και άθληση».

Η κηδεία της Κατερίνας Σαραντοπούλου, που αφήνει πίσω της την 22χρονη κόρη της Ηλιάνα, θα γίνει την Τρίτη (14/9) και ώρα 11.00 στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. Τη βαθιά θλίψη και οδύνη για το χαμό της, εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, και τα μέλη του Δ.Σ., απευθύνοντας ταυτόχρονα τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της.