Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

Η Ολυμπία Δουκάκη (Olympia Dukakis), η οποία είχε βραβευθεί με Όσκαρ για την ενσάρκωση του ρόλου της σαρδόνιας μεσήλικης μητέρας που συμβουλεύει την ξεροκέφαλη κόρη της για τα αισθηματικά της στη ρομαντική κομεντί Moonstruck (1987), πέθανε χθες Σάββατο σε ηλικία 89 ετών.

Η Δουκάκη, εξαδέλφη του ατυχήσαντα υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία το 1988, του Μάικλ Δουκάκη, απεβίωσε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη χθες το πρωί, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες, εξήγησε η θεατρική πράκτοράς της, η Άλισον Λέβι. Στο πλευρό της ήταν η κόρη της Κριστίνα Ζόριτς.

Η γεννημένη στη Μασαχουσέτη κόρη ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ εργάστηκε για δεκαετίες στο θεατρικό σανίδι, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο πριν ξάφνου γίνει διάσημη στα 56 της, για τον ρόλο της μητέρας του χαρακτήρα που ενσάρκωσε η Σερ στο Moonstruck.

Η καριέρα της στη μεγάλη οθόνη συνεχίστηκε με ρόλους στο φιλμ Look Who’s Talking (1989) και τις συνέχειές του με τον Τζον Τραβόλτα και την Κέρστι Άλι, την ταινία Steel Magnolias (1989) με τη Σίρλεϊ Μακλέιν, τη Σάλι Φιλντ και την Τζούλια Ρόμπερτς, την ταινία Mighty Aphrodite του Γούντι Άλεν (1995), ή το φιλμ Mr. Holland’s Opus (1995), με τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους.