Το «τελευταίο αντίο» στον Γιώργο Αρώνη

Το «τελευταίο αντίο» είπαν χθες Δευτέρα 13-9-2021 στον πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιώργο Αρώνη η οικογένειά του, εκπρόσωποι του πολιτικού, του τραπεζικού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι συνεργάτες και οι φίλοι του. Η κηδεία του Γιώργου Αρώνη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, τελέστηκε στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας, περιοχή στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο Γιώργος Αρώνης νικήθηκε από τη λευχαιμία. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Είχε δύο κόρες.

Στην κηδεία του παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς και οι Απόστολος Ταμβακάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Μιχάλης Κολακίδης, Νίκος Καραμούζης, Γιώργος Ζαννιάς, Ευτύχης Βασιλάκης και Σπύρος Φιλάρετος.

Ο Γιώργος Αρώνης απεβίωσε στο νοσοκομείο Υγεία όπου και νοσηλευόταν.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Οικονομικά και ήταν κάτοχος MBA, major in Finance, του ALBA. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, ενώ το 1999, μετακινήθηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 ανέλαβε επικεφαλής λιανικής τραπεζικής.Το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της Alpha Bank και ήταν αυτός που ανέλαβε την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τραπεζικής λιανικής. Εξελίχθηκε γρήγορα και το 2008 ανέλαβε γενικός διευθυντής ενώ το 2017, στο πλαίσιο της σημαντικής διοικητικής αναδόμησης της Alpha Bank, ορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Το 2018 είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ωστόσο τον Νοέμβριο λίγο πριν την εκλογή του νέου επικεφαλής της τράπεζας απέσυρε την υποψηφιότητα και υπηρέτησε ως σύμβουλος της νέας διοίκησης. Στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τράπεζα.