Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Πέθανε σήμερα (Δευτέρα 5/6/2023) σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο εκλιπών ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία, έχοντας θητεία στον γραπτό Τύπο, το ραδιόφωνο και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952 και ξεκίνησε ενυπόγραφα την ενασχόλησή του στη δημοσιογραφία γράφοντας στην (εβδομαδιαία) Παναθηναϊκή Φλόγα, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Η επαγγελματική σχέση του στο χώρο ξεκίνησε το 1982. Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της εφημερίδας «Φίλαθλος», όπου είχε καθημερινή στήλη, ενώ ήταν παραγωγός αρχικά (ραδιόφωνο) και παρουσιαστής αργότερα στην τηλεόραση της εκπομπής «Το Καφενείο των Φιλάθλων».

Η εκπομπή ξεκίνησε τηλεοπτικά στο «Κανάλι 5» και ραδιοφωνικά στον «Sprint FM», παρέχοντας βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους για την αθλητική επικαιρότητα.

Η ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Channel 9, ΤΗΛΕΑΣΤΥ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel, ενώ στο διάστημα από το 2008 έως το 2021 είχε καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Real FM 97.8.

Είχε κάνει δύο γάμους, το 1980 με την Μαρία και το 1997 με την Ευγενία. Με την Μαρία απόκτησε το 1982 τον Τάσο, που πέθανε το 2017 από την σπάνια νευροεκφυλιστική νόσο «Αταξία του Φρίντριχ», ενώ από τον δεύτερο γεννήθηκε η Σταυρούλα, το 1998.

Στην είδηση του θανάτου του η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, όπως και πολλές ομάδες.