Πήραν τον βαθμό ο Ολυμπιακός από ΑΕΚ και ο Άρης από ΠΑΟΚ – Όλα τα αποτελέσματα της Super League

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ στην OPAP Arena και παραμένει στην κορυφή της Superleague με 10 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Πόνσε στο 22΄, ενώ ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους» ο Ελ Κααμπί στο 38΄.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού και γενικότερα το πρώτο 20λεπτο ανήκε αποκλειστικά στην ΑΕΚ. Με απόλυτη κυριαρχία, κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα και πλησίαζαν με ευκολία στην περιοχή του Πασχαλάκη, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις αποδείχθηκε καθοριστικός: στο σουτ του Τσούμπερ στο 13΄ και στην κεφαλιά του Μοχαμαντί στο 17΄.

Εντυπωσιακές επεμβάσεις για τον 34χρονο πορτιέρε. Όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 22΄ όταν ο Ρότα κινήθηκε εξαιρετικά στην περιοχή έπιασε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι όπου ο Έκι Πόνσε πέτυχε το πρώτο γκολ της δεύτερης θητείας του στα «κιτρινόμαυρα».

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους φιλοξενούμενους. Από το σημείο εκείνο και μετά, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε αντιδιαμετρικά, ο Ολυμπιακός έγινε «αφεντικό» και έφτασε -δίκαια- στην ισοφάριση.

Στο 38΄ από σέντρα-ασίστ του Ντανιέλ Ποντένσε, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έγραψε το 1-1 και πανηγυρίζοντας σχημάτισε το «Μ» με τα χέρια του. Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Μιχάλη; Στα θύματα των καταστροφικών σεισμών στο Μαρόκο; Όπως και να έχει, ήταν μια σπουδαία χειρονομία.

Στο ημίχρονο η ΑΕΚ πραγματοποίησε δύο αλλαγές καθώς αποχώρησαν οι Γιόνσον, Βίντα. Η αλλαγή του Κροάτη ήταν αναγκαστική, συνεπώς εγείρονται αμφιβολίες όσον αφορά τη συμμετοχή του στους δύο επόμενους, πολύ δύσκολους, αγώνες της Ένωσης: με το Μπράιτον στην Αγγλία και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει κατακόρυφα, το ματς έγινε πολύ δυνατό, σε κάποιες περιπτώσεις σκληρό. Ο Αλμέιδα αποφάσισε να ρισκάρει για τη νίκη με τις τελευταίες αλλαγές στο 75΄ και δίδυμο Πόνσε, Ζίνι στην επίθεση. Λίγο αργότερα ο Μαρτίνεθ έδωσε στον Γιόβετιτς το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μια «οβίδα» του Ζίνι στο 83΄ «ανησύχησε» τον Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, στην καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο β΄ ημίχρονο. Η ΑΕΚ φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις προς το τέλος του παιχνιδιού και άσκησε έντονη πίεση στους φιλοξενούμενους, με τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Πόνσε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Ρότα, Σιμάνσκι – Μπιέλ, Φορτούνης, Ροντινέι

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (75΄ Ζίνι), Ελίασον (75΄ Άμραμπατ), Γιόνσον (46΄ Πινέδα), Τσούμπερ, Αραούχο (72΄ Γαλανόπουλος), Πόνσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά, Έσε (82΄ Ορτέγκα), Φορτούνης (70΄ Ιμπόρα), Μασούρας (54΄ Μπιέλ), Ποντένσε (54΄ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81΄ Γιόβετιτς)

Τι έγινε στα άλλα παιχνίδια της Super League

Απίθανα πράγματα στην Καισαριανή

Απίθανα πράγματα συνέβησαν στην Καισαριανή και στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο νεοφώτιστων στη φετινή Super League. Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε 3-0 στο 22΄, αλλά η Κηφισιά εκμεταλλεύθηκε την αποβολή του Χάγεκ στο 44΄ και, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με το εξωπραγματικό 4-4 και τον πολύπειρο Αλμπέρτο Μποτία να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο… 101΄!

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο νεοφώτιστων πήρε μία μάλλον απροσδόκητη τροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, κυρίως από λάθη των παικτών του Γιάννη Αναστασίου, και προηγήθηκαν 3-0 στο 22΄.

Μόλις στο 4ο λεπτό, από λανθασμένη απομάκρυνση του Λούμορ, ο Δεληγιαννίδης με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ σε μία ανάλογη φάση στο 12΄, μετά από διώξιμο του Μασούρα με το κεφάλι, ο Στάικος με σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα του Πανσερραϊκού.

Στο 22΄ ήταν η σειρά του Μπέργκστρομ να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Μούργου.

Ο Αναστασίου προσπάθησε να συνεφέρει την ομάδα του από το σοκ με τρεις αλλαγές στο 33΄ (!), ενώ στο 36΄, σε ένα γύρισμα του Μασούρα, η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.

Στο 44΄, μετά από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής απέβαλε τον Χάγεκ για φάουλ πάνω στον Οζέγκοβιτς και η Κηφισιά βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα για όλο το β΄ ημίχρονο.

Η… αχτίδα ελπίδας που αναζητούσαν οι γηπεδούχοι φάνηκε στο 56΄, όταν ο Κωνσταντακόπουλος με σουτ μετά από πάσα του Μποτία μείωσε σε 1-3, και στο 72΄ ο Οζέγκοβιτς έφερε την Κηφισιά σε απόσταση… βολής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάντος (κι αφού χρειάστηκε τρίλεπτος έλεγχος από τον VAR για πιθανό οφσάιντ).

Ο Πανσερραϊκός έβαλε προσωρινά… φρένο στην προσπάθεια της αθηναϊκής ομάδας να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, σχεδόν αμέσως μετά την επανέναρξη του αγώνα.

Στο 77΄, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κρίστινσον, ο Πηλέας έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-4.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ως τις καθυστερήσεις (συνολικά 11 λεπτά), αλλά εκεί έγιναν… τα πάντα! Στο 96΄ ο Τετέι, με κεφαλιά από σέντρα του Σάντος, έδωσε ξανά ελπίδες στην Κηφισιά, που στη συνέχεια πίεσε… δαιμονισμένα.

Τετέι και Οζέγκοβιτς έχασαν ευκαιρίες και τελικά, στο 11ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από διαδοχικά γεμίσματα στην περιοχή του Χόβαν, ο Οζέγκοβιτς επιχείρησε ένα ανάποδο «ψαλίδι», η μπάλα κάπου κόντραρε και στρώθηκε στον Μποτία, ο οποίος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 4-4 και προκάλεσε έκρηξη αντίθετων συναισθημάτων στους δύο πάγκους.

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κόκκινη κάρτα: Χάγεκ (44΄)

Κίτρινες: Οζέγκοβιτς, Παρράς, Μποτία – Μούργος, Χάγεκ, Αλεξιτς, Μπαϊροβιτς, Πεταυράκης

Οι συνθέσεις:

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Μασούρας, Λούμορ (33΄ Παρράς), Μποτία, Βαφέας, Παπασάββας (58΄ Τετέι), Πέιος (34΄ Αντερέγκεν), Ιλιεφ (72΄ Ιπαλίμπο), Μπιφούμα (34΄ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Χάγεκ, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Πηλέας (90΄+ Τσαγκαλίδης), Χατζηστραβός (68΄ Τόμας), Ουεντραόγκο, Στάικος (67΄ Μορέιρα), Μούργος (46΄ Γκοτζαμανίδης), Δεληγιαννίδης, Αλεξιτς (60΄ Μπαϊροβιτς).

«Αλώβητος» από την Τούμπα έφυγε ο Άρης

Με ανέπαφες τις εστίες των δύο ομάδων ολοκληρώθηκε απόψε το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Τούμπας, για την 4η αγωνιστική της Super League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν, καμία δεν κατάφερε να σκοράρει και το παιχνίδι έληξε στο 0-0. Στο 84ο λεπτό δε μέτρησε γκολ για τον «Δικέφαλο», με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, ως οφσάιντ.

Με δεκάλεπτο πίεσης και κατοχή της μπάλας για τον ΠΑΟΚ, άρχισε το ματς. Ο «Δικέφαλος» διατήρησε την υπεροχή στον πρώτο ημίχρονο, με τον Αρη να κλείνει διαδρόμους και να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Στην πρώτη από αυτές, στο 3ο λεπτό, ο Μορόν έπιασε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Στο 16ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας θέλησε να “κρεμάσει” από μακριά τον Κουέστα, ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων», όμως, δεν αιφνιδιάστηκε και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Με σέντρα-σουτ το 22ο λεπτό, ο Μορόν απείλησε ξανά για τον Αρη, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε την μπάλα. Στο 35’ κεφαλιά από τον Εκόνγκ δεν βρήκε στόχο για τον ΠΑΟΚ (η προσπάθεια κατέληξε σε κόρνερ) και οκτώ λεπτά αργότερα, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ύστερα από κεφαλιά του Ντουκουρέ για τους φιλοξενούμενος.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Ζίβκοβιτς σούταρε στην εστία και ο Κουέστα έσωσε σωτήρια για τους «κιτρινόμαυρους».

Χωρίς ιδιαίτερες… συγκινήσεις κύλησε το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 81ο λεπτό, όταν ο Αρης απείλησε με τον Κάρσλον, με σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 84ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Ντεσπόντοφ, το γκολ, ωστόσο, με υπόδειξη από το VAR για οφσάιντ, ακυρώθηκε λίγο αργότερα.

*Διακοπή έξι λεπτών υπήρξε στο 34’ για καπνογόνα που άναψαν από την κερκίδα, δημιουργώντας τοπίο ομίχλης στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Μουργκ / Ντουκουρέ, Μοντόγια, Κουέστα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (72’ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (65’ Ντεσπόντοφ), A. Ζίβκοβιτς, Τάισον (90’ Μουργκ), Σαμάτα (72’ Μπράντον)

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Βερστράτε (90’+ Πάρντο), Ντουκουρέ (68’ Βέλεθ), Ρουπ (68’ Σουλεϊμάνοφ), Μενέντες (68’ Σαμόρα), Κάρλσον (90’+ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν.

«Μοιρασιά» και στην Τρίπολη (Αστέρας-ΠΑΣ 2-2)

Μετά από ένα… χορταστικό α΄ μέρος, όταν μπήκαν τέσσερα γκολ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, 2-2, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι που μετρούν πλέον 5 βαθμούς προηγήθηκαν και τις δύο φορές, με τους Παναγιώτη Τζίμα (16΄) και Κλόντιου Μπάλαν (28΄), με τους Αρκάδες να απαντούν στο 21ο λεπτό με τον Φεντερίκο Άλβαρες και στο 45΄+3΄ με τον Ρίτζις.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ακολουθεί έναν βαθμό πίσω από τους Γιαννιώτες και συγκεκριμένα με 4 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης βράβευσε τον παλαίμαχο παίκτη του και πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ, Γιώργο Μπαντή,  για την πολυετή προσφορά του στους Αρκάδες.

Μετά από ένα… μονότονο πρώτο πεντάλεπτο, ο Αστέρας προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα, αλλά σύντομα, στο 16ο λεπτό οι γηπεδούχοι δέχτηκαν γκολ.

Συγκεκριμένα, μετά από κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Παναγιώτης Τζίμας απέφυγε τον Καρμόνα, βγήκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, για να τον νικήσει με δυνατό συρτό δεξί σουτ και να διαμορφώσει το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλιστα, ο Τζίμας δεν πανηγύρισε το γκολ του από σεβασμό στην πρώην ομάδα του, καθώς στον Αστέρα είχε ξεκινήσει την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα του (2019-2021).

Η αντίδραση των Αρκάδων, πάντως ήταν… άμεση. Ο Αστέρας κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο και ο Φεντερίκο Άλβαρες ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να περνά μέσα από το τείχος.

Ο Κλέιμαν δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει και ο Αστέρας ισοφάρισε σε 1-1, στο 21ο λεπτό. Η χαρά των Αρκάδων δεν κράτησε πολύ… κι αυτό γιατί επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό είδαν τους Γιαννιώτες να προηγούνται για δεύτερη φορά!

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, Παναγιώτης Τζίμας, ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ της ομάδας του, αφού αυτός έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μπάλαν, με τον τελευταίο με πλασέ να διαμορφώνει το 1-2.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά. Ο Αστέρας αν και υπερείχε στην κατοχή μπάλας «πλήρωνε» την αμυντική αδράνεια των παικτών του, αλλά πριν πάρουν τον δρόμο για τ’ αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου.

Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους (45+5′), η ομάδα της Τρίπολης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζουκάνοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, και ο Κρεσπί ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Μετά από τέσσερα γκολ στο πρώτο μισό του ματς, ο ρυθμός έπεσε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, με την κατοχή της μπάλας, όμως αυτοί του Θανάση Στάικου είχαν «οχυρωθεί» κλείνοντας τους διαδρόμους.

Μια καλή στιγμή για τον Αστέρα ήταν στο 82ο λεπτό, όταν ο Ζουκάνοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ με το αριστερό, με τον Κλέιμαν να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να απομακρύνει με τις γροθιές.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 84ο λεπτό, ο Μάντζης, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 77΄ στη θέση του Γκρόζντανιτς, δεν μπόρεσεσε να νικήσει τον Κλέιμαν, με την κεφαλιά του να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αμέσως μετά (85΄), ο ΠΑΣ απείλησε με τον Ροσέρο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Κίτρινες: Ρίτζις, Ντιαρά  –  Τζίμας, Μπάλαν, Τσαούσης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Mίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (60΄ Ντιάρα), Γκρόζντανιτς (77΄ Μάντζης), Ρίτζις, Σίτο (60΄ Βίκο), Μπαρτόλο (77΄ Καλτσάς), Μιριτέλο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (72΄ Λιάσος), Τζίνο, Παμλίδης (54΄ Ροσέρο), Τζίμας (54΄ Γκάρο), Μπάλαν