Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, ανακοίνωσε ο Γιενς Βάιντμαν (Jens Weidmann), επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο Weidmann τόνισε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους. “Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πάνω από 10 χρόνια είναι αρκετός χρόνος για να γυρίσω σελίδα -για την Bundesbank αλλά και για εμένα προσωπικά”, τόνισε ο ίδιος.

Επισήμανε τις “κάποιες φορές δύσκολες” συζητήσεις στην ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένης της νέας στρατηγικής της κεντρικής τράπεζας.

Όπως σχολιάζει το Reuters, ακόμη και στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, προειδοποιεί για τους πληθωριστικούς κινδύνους.

“Ένας συμμετρικός, πιο ξεκάθαρος στόχος πληθωρισμού συμφωνήθηκε. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις παρενέργειες και κυρίως στους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας”, ανέφερε ο Weidmann.

“Θα είναι πολύ κρίσιμο να μην κοιτάξουμε μονομερώς τους αποπληθωριστικούς κινδύνους αλλά να μην ξεχάσουμε και τους πληθωριστικούς κινδύνους επίσης”, προσθέτει στην ανακοίνωση του.

Η ΕΚΤ “παλεύει” με τις υποτονικές αυξήσεις των τιμών εδώ και μια δεκαετία αλλά ο πληθωρισμός τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και διαμορφώθηκε στο 3,4% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.