Παραμονή στη Super League ο Παναιτωλικός – Υποβιβάστηκε ο Πανιώνιος

Νικηφόρα ολοκλήρωσε ο Παναιτωλικός τις υποχρεώσεις του στα εφετινά play out της Super League, τερματίζοντας στη 12η θέση της κατάταξης και πανηγυρίζοντας την παραμονή του.

Οι Αγρινιώτες υπερασπίστηκαν με 1-0 την έδρα τους, απέναντι στο Βόλο, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια χαμογελώντας.

Ο Βόλος άγγιξε το 1-0 στο 2΄ με τον Μήτογλου, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μαξ, «έπιασε» την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φερνάντες. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί, αλλά στο 31΄ οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν μοιραίο λάθος της άμυνας του Βόλου, γράφοντας το 1-0.

Ο Μπαΐροβιτς βρήκε με σέντρα τον Ντουάρτε, ο οποίος με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ, το οποίο έμεινε αμετάβλητο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Δίχως εκπλήξεις και φάσεις κύλησε η επανάληψη, με μοναδική εξαίρεση το γκολ του Κυζιρίδη στο 79΄, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ και δεν επέτρεψε στον Βόλο να ισοφαρίσει σε 1-1.

Διαιτητής: Τζοβάρας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντουάρτε, Ταχάρ – Ζοάο, Κορέλας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Χεσούς Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Λιάβας, Ταχάρ (79΄ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (79΄ Μπελεβώνης), Ντάλσιο, Αριγίμπι (61΄ Μουνιέ), Ρόσα (61΄ Αλβάρες), Μπαΐροβιτς (89΄ Καββαδίας).

Βόλος ΝΠΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Γκαραβέλης, Φεράρι, Δημόπουλος (69΄ Κορέλας), Μήτογλου, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μαξ, Μπαλογιάννης (90΄ Μπάλλας), Μουνίθ, Κυζιρίδης, Γέντρισεκ (55΄ Ζοάο).

Υποβιβάστηκε ο Πανιώνιος

Μετά από 23 διαδοχικές σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Πανιώνιος αποχαιρέτησε σήμερα τη Super League. Αν και οι «κυανέρυθροι» απέσπασαν 0-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στην τελευταία αγωνιστική των play-out, η «λευκή» ισοπαλία που πήρε η Ξάνθη από την ΑΕΛ στη Λάρισα ήταν καταδικαστική για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που υποβιβάζεται μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της (αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή μέσω… αναδιάρθρωσης). Οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν τη χρονιά στην όγδοη θέση της τελικής κατάταξης.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και απείλησαν σε δύο φάουλ του Γκάλο, την πρώτη φορά (8΄) με απευθείας εκτέλεση του Βραζιλιάνου που έφυγε άουτ και τη δεύτερη (20΄) με τον Μανούσο να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Ενσικουλού στο 27΄, ενώ στο 41΄ ο Κότνικ έδιωξε δύσκολα το σουτ που επιχείρησε ο Νάτσος έξω από την περιοχή.

Με τη σέντρα του β΄ μέρους ο Ατρόμητος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του, με τον Κότνικ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Ρισβάνη. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο συρτό σουτ του Ραμπέγιο στο 54΄, αλλά οι προσπάθειές του δεν ήταν αρκετές για τους «κυανέρυθρους», που ήταν τελείως ακίνδυνοι επιθετικά και… περίμεναν ένα χαρμόσυνο νέο από τη Λάρισα. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, αλλά η σωτηρία για τον Πανιώνιο θα μπορούσε να έρθει στο 91΄: ο Τσιλούλης έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα βρήκε ελάχιστα σε πόδι αμυνομένου και «έξυσε» το αριστερό δοκάρι του Μέγερι.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού, Ραμπέγιο, Γκάλο – Μαξίμοβιτς, Αραμπούλι

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Γκάλο, Κατράνης, Γούτας, Ρισβάνης, Νάτσος (80΄ Ούμπιντες), Μπουσούλατζιτς, Ραμπέγιο, Ανδρούτσος (67΄ Γιακουμάκης), Ενσικουλού (67΄ Βέλλιος), Μανούσος (90+1΄ Νταβιώτης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Λυμπεράκης (87΄ Δούμτσιος), Κόρμπος, Ρέντζας, Μαξίμοβιτς (79΄ Οικονομίδης), Αραμπούλι (59΄ Άρτσε), Παπανικολάου, Τσιλούλης

Πολύτιμος βαθμός της Ξάνθης στη Λάρισα

Η Ξάνθη απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την ΑΕΛ στη Λάρισα, στην τελευταία αγωνιστική των play-out της Super League, και με το βαθμό αυτό, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο, απέφυγε την τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό.

Η θρακιώτικη ομάδα θα περιμένει πλέον τις εξελίξεις στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης για να μάθει αν θα χρειαστεί να δώσει μπαράζ με τον (δεύτερο της Super League 2) Απόλλωνα Σμύρνης ή αν θα ανανεώσει αυτόματα τη συμμετοχή της στη μεγάλη κατηγορία. Οι «βυσσινί» από την πλευρά τους ολοκλήρωσαν τη σεζόν στην ένατη θέση της κατάταξης.

Η «ακριτική» ομάδα ήταν σαφώς πιο δραστήρια στο παιχνίδι, πράγμα λογικό, αφού εκείνη «καιγόταν» για το αποτέλεσμα, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Ντε Αμορίμ μόλις στο 3ο λεπτό, που απέκρουσε ο Κρίστινσον, δεν κατάφερε να «βγάλει» φάσεις στο α΄ ημίχρονο.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι είχαν μία άστοχη κεφαλιά του Τόρζε στο 16΄ και… πέραν τούτου, ουδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με κεφαλιά του Βινίσιους (άουτ) στο 59΄ και σουτ του Σεσέροβιτς (επίσης άουτ) στο 61΄, τη στιγμή που η Ξάνθη, γνωρίζοντας το τι συνέβαινε την ίδια ώρα στο Περιστέρι, κοιτούσε περισσότερο να διαφυλάξει το «μηδέν». Κι αφού ο Αμπαντ δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ ένα σουτ του Φίλιπ από τα 40μ. στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πανηγύρισε στο φινάλε την -πιθανότατα οριστική- σωτηρία της.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Σεσέροβιτς, Φίλιπ, Ηλιάδης, Τόρζε – Τζουρίτσκοβιτς, Κασάδο

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς (76΄ Λουφάκης), Τόρζε, Βινίσιους, Μάρκοβιτς (83΄ Μιχαήλ), Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Πινακάς, Φίλιπ

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Τερκί, Ντε Αμορίμ (89΄ Σόσα), Τζουρίτσκοβιτς (84΄ Κάστρο), Κοβάτσεβιτς, Γκαργκαλατζίδης (70΄ Φοσέ)

** Αρχικά στην ενδεκάδα της ΑΕΛ είχε δηλωθεί ο Παπάζογλου, ο οποίος όμως αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και αντικαταστάθηκε από τον Βινίσιους