Δολοφονία 41χρονης εγκύου: Προθεσμία πήραν οι 2 κατηγορούμενοι-Δίωξη στον 39χρονο για βιασμό της αδελφής του

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν από τον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε θαμνώδη δασική έκταση κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Πρόκειται για τον 39χρονο σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία (όλες σε βαθμό κακουργήματος και κατά συναυτουργία), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εξεταζόμενοι προανακριτικά από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο πρώτος αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε για περαιτέρω διευκρινήσεις στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο δεύτερος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία.

Δίωξη στον 39χρονο για βιασμό της αδελφής του

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 39χρονος έχει καταγγελθεί στο πρόσφατο παρελθόν από την αδελφή του για βιασμό. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της αδελφής (τον Ιούνιο του 2022) στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

Μόλις πριν από λίγο καιρό ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για βιασμό, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και παράνομη οπλοφορία, ενώ η δικογραφία βρίσκεται προς χρέωση στις ανακριτικές αρχές.

Θυμίζουμε ότι εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης εγκύου που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) Έλληνες, ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.