10 νεκροί από πυροβολισμούς σε κλαμπ του Λος Άντζελες – Διαφεύγει ο δράστης

Ο ύποπτος ως δράστης των φονικών πυρών στην Καλιφόρνια από τα οποία έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι σε αίθουσα χορού στην Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Σεληνιακού Νέου ‘Έτους είναι ένας “άνδρας ασιατικής καταγωγής” που εξακολουθεί να διαφεύγει, σχεδόν 11 ώρες μετά την επίθεση, δήλωσε σήμερα ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, 13:56 / Τελευταία Ενημέρωση: 21:00

“Αυτή την ώρα, η πολύ προκαταρκτική μας περιγραφή είναι αυτή ενός άνδρα ασιατικής καταγωγής”, δήλωσε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόντερεϊ Παρκ, πόλη της οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής.

Ο δράστης πιστεύεται ότι είναι από 30 έως 50 ετών, βάσει της περιγραφής αυτοπτών μαρτύρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

Η κατάσταση των δέκα τραυματιών από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ, στην Καλιφόρνια, είναι από σταθερή έως κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης προσθέτοντας ότι πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες σκοτώθηκαν στην σφαγή, οι ηλικίες τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Οι αρχές ερευνούν ακόμη το κίνητρο της επίθεσης με τα πυρά που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), τόνισε ο σερίφης.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο Μοντερέι Παρκ του Λος Άντζελες των ΗΠΑ το βράδυ του Σαββάτου. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε στούντιο χορού στη λεωφόρο Garvey λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με αρκετούς μάρτυρες.

Εσωτερικές επικοινωνίες της αστυνομίας ανέφεραν ότι υπήρξαν θύματα. Μια πηγή επιβολής του νόμου είπε ότι ο αριθμός των αιτιών ήταν συνολικά πάνω από δώδεκα άτομα.

Ο Seung Won Choi, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου μπάρμπεκιου με θαλασσινά στη λεωφόρο Garvey απέναντι από το σημείο του πυροβολισμού, είπε ότι τρία άτομα όρμησαν στο εστιατόριό του και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα.

Είπαν ότι υπήρχε ένας άνδρας με ημιαυτόματο όπλο στην περιοχή. Ο πυροβολητής, είπαν, είχε πολλά φυσίγγια πάνω του, έτσι ώστε μόλις τελείωσαν τα πυρομαχικά του, γέμισε ξανά, είπε ο Τσόι.

Ο Wong Wei, που μένει κοντά, είπε ότι ο φίλος του είχε πάει στο χορευτικό κλαμπ εκείνο το βράδυ με μερικούς από τους φίλους της. Ο φίλος του ήταν στο μπάνιο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Η αστυνομία έχει σπεύσει σε περιστατικό με πυροβολισμούς και πολλά θύματα που σημειώθηκε χθες, Σάββατο, το βράδυ (τοπική ώρα) στο Μόντερεϊ Παρκ στην Καλιφόρνια, ανέφερε η εφημερίδα LA Times επικαλούμενη πηγή στις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 22:00 του Σαββάτου (τοπική ώρα, 08:00 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) σε περιοχή όπου πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις για το κινεζικό Νέο Έτος στο Μόντερεϊ Παρκ, στην κομητεία του Λος Άντζελες, ανέφερε η εφημερίδα.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσοι έχουν τραυματισθεί ή σκοτωθεί ούτε αν ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή νωρίτερα χθες για την έναρξη των διήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα, ενώ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει δρόμους.

Σύμφωνα με τους LA Times, ιδιοκτήτης εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή είπε ότι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο στο εστιατόριό του είπαν ότι στην περιοχή βρίσκεται ένας άνδρας που φέρει πολυβόλο.

Ο Σέουνγκ Γουόν Τσόι είπε στην εφημερίδα πως πιστεύει ότι οι πυροβολισμοι έπεσαν σ’ ένα κλαμπ χορού.

Το Μόντερεϊ Παρκ είναι μια πόλη στην κομητεία του Λος Άντζελες σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λος Άντζελες.