Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όσο και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις, είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα, καθώς και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Εκατόν εννέα κλήσεις δέχθηκε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν αρκετές περιοχές της Αττικής. Από τις 109 κλήσεις, οι 102 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 7 κοπές δέντρων.

Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε εχθές (22/8) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα έως και την Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα – κατά τη διάρκεια των φαινομένων – από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη (24/8) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Περισσότερες πληροφορίες στο https://bit.ly/3KbHpwE

Η πυροσβεστική στην ανακοίνωσή της, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα, καθώς και τις επόμενες ημέρες που αναμένεται να συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τρίκαλα: Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στα ορεινά

Καταπτώσεις βράχων, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος έχει προκαλέσει σήμερα το απόγευμα η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αστυνομικών αρχών, βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, ενώ σε τοπικά διαμερίσματα, όπως Διάβα, Πολυνέρι, Βαλκάνο, έχει σημειωθεί σε μεγάλη έκταση διακοπή ρεύματος. Στην Καλαμπάκα υπάρχουν πλημμυρισμένα υπόγεια και γίνονται αντλήσεις νερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Καρδίτσα: Καταπτώσεις βράχων στα ορεινά – Ισχυρή χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στον Παλαμά

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χθεσινή χαλαζόπτωση, έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.