Προβλήματα σε Gmail, Youtube, Bloger κ.α. υπηρεσίες της Google

Οι υπηρεσίες της Google (Alphabet) αντιμετωπίζουν σήμερα Δευτέρα 14-12-2020 σοβαρές και εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, εμποδίζοντας τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Gmail, στο YouTube και σε άλλα προϊόντα της εταιρίας.

Εκατομμύρια χρήστες λαμβάνουν μηνύματα όπως “κάτι πήγε στραβά” στο YouTube, έως “υπήρξε σφάλμα. Παρακαλώ προσπάθησε ξανά αργότερα. Αυτό είναι το μόνο που γνωρίζουμε”, όταν προσπαθούσαν να συνδεθούν στο προϊόν αλληλογραφίας της εταιρείας. Τα προϊόντα Google εμφανίζουν προβλήματα σε χρήστες στη Νέα Υόρκη, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι διακοπές λειτουργίας δεν είναι ασυνήθιστες για οποιονδήποτε ιστότοπο ή πάροχο, με εταιρείες όπως η Google, καθώς και η Apple Inc., η Amazon.com Inc., η Microsoft Corp. και άλλοι τα αντιμετωπίζουν συνήθως λόγω προσωρινών σφαλμάτων διακομιστή που συχνά προκαλούνται από ανθρώπινα λάθη. Ωστόσο, η διακοπή λειτουργίας της Δευτέρας είναι αξιοσημείωτη για τις υπηρεσίες της Google.

Το προϊόν αναζήτησης της εταιρείας (Google search) λειτουργεί σωστά και οι διαφημίσεις τρίτων (third party) – που αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων της Google – παρέμειναν ορατές στα αποτελέσματα, υποδηλώνοντας ότι η διαφήμιση δεν επηρεάστηκε.