Προφυλακιστέος ο 56χρονος που σκότωσε την πρώην σύζυγό του στη Νέα Μάδυτο

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον 4ο Τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε την 55χρονη πρώην σύζυγό του, πυροβολώντας την με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα σε ζαχαροπλαστείο, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

“Ήμουν τυφλωμένος από τη ζήλια” φέρεται να απολογήθηκε, αποδεχόμενος την πράξη του. Κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι η πρώην σύζυγός του τον απατούσε όσο ήταν μαζί κι ότι δεν άντεχε μακριά της μετά τον χωρισμό της πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το έγκλημα τελέστηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας, την ώρα που η άτυχη 55χρονη πήγαινε να αγοράσει ψωμί. Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος φαίνεται ότι της έστησε καρτέρι πυροβολώντας την πισώπλατα. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου όμως υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα.

Αρχικά υπήρχαν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το πρόσωπο που έφερε το όπλο έμοιαζε με γυναίκα. Φαίνεται όμως ότι το μακρύ πανωφόρι και η κουκούλα που φορούσε ο 56χρονος, σε συνδυασμό με τον αδύνατο σωματότυπό του, παραπλάνησαν τους μάρτυρες. Καθώς οι έρευνες των Αρχών προχωρούσαν το σενάριο περί γυναίκας – δράστιδος ανατράπηκε.