Πρωτοβουλία Παπανδρέου για την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ (upd)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη κι ενωτική πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Από τις 11 σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τους Π. Γερουλάνο και Π. Χρηστίδη

Το πώς θα πορευτεί το Κίνημα Αλλαγής και η προοδευτική παράταξη στις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα επικεντρώθηκε η συζήτηση στις διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συνομιλήσει με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.