Πτώση για τη βρετανική λίρα – Ανοδος για τον FTSE 100

Η λίρα βρίσκεται σε πτώση μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που φέρνουν τους κυβερνώντες Τόρις της Τερέζα Μέι να μη εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί ερωτήματα για το πώς η Βρετανία θα προχωρήσει με τα σχέδιά της να αποχωρήσει από την ΕΕ και εάν κάποιο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, αρχικά οδήγησε τη στερλίνα σε πτώση κατά 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Το βρετανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαπράγματευσής του στην Ασία πριν υποχωρήσει και πάλι σημαντικά σήμερα το πρωί. Στις 11:41 ώρα Ελλάδας το πρωί της Παρασκευής 9/6/2017, η στερλίνα σημείωσε πτώση 1,67% στο 1,2740 δολάριο – έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως το 1,2693 δολάριο – και στις 87,78 πένες ανά ευρώ.

Πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν την ασφάλεια κρατικών τίτλων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 εμφανίζει κέρδη κατά 0,48% στις 7.486,11 μονάδες στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.