Πτώση 6% για το Bitcoin μετά την μήνυση της SEC κατά της Binance

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν σήμερα Δευτέρα αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατηγόρησε την Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρεογράφων. Αυτή την ώρα, (22:05 ώρα Ελλάδας) το Bitcoin υποχωρεί περίπου 6% στα 25.553 δολάρια στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το Ethereum υποχωρεί κατά 5% στα 1.806,68 δολάρια.

Το Κέρμα Binance, ένα διακριτικό που χρησιμοποιείται για την πληρωμή προμηθειών συναλλαγών και συναλλαγών στο χρηματιστήριο Binance, υποχωρεί κατά 9%, ενώ και η μετοχή της Binance υποχωρεί πάνω από 10%.

Οι πτώσεις ήρθαν αφού η SEC ισχυρίστηκε ότι η Binance και ο συνιδρυτής της, Changpeng Zhao, συγκέντρωσαν δισεκατομμύρια δολάρια επενδυτικών κεφαλαίων και παραβίασαν τους νόμους περί τίτλων. Η καταγγελία έπεται παρόμοιας καταγγελίας κατά της Binance από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων νωρίτερα φέτος.

Η μήνυση είναι η τελευταία εξέλιξη στη φετινή καταστολή της βιομηχανίας κρυπτογράφησης από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Από τον Ιανουάριο, η SEC έχει χρεώσει τις Kraken, Genesis και Gemini Trust με την προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλων σε επενδυτές και έχει προειδοποιήσει την Coinbase για πιθανές χρεώσεις τίτλων.

Το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα έκλεισε τον χειρότερο μήνα συναλλαγών του από τον περασμένο Νοέμβριο, ολοκληρώνοντας τον Μάιο με πτώση 7,9% μετά από διαπραγμάτευση σε στενό εύρος μεταξύ 26.000 και 28.000 δολαρίων. Οι τεχνικοί αναλυτές βλέπουν στα 25.200 δολάρια σημαντική στήριξη.