Πότε ξεκινά η F1: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 8 αγώνες για το 2020

Η Φόρμουλα Ένα επιστρέφει σιγά-σιγά στην… κανονικότητα, από την οποία την έβγαλε η πανδημία του κορονοϊού, καθώς σήμερα (2/6/2020) έγινε γνωστό ότι η «αυλαία» της σεζόν του 2020 θα ανοίξει στην Αυστρία, ενώ ανακοινώθηκαν τα πρώτα οκτώ γκραν πρι του νέου, αναθεωρημένου αγωνιστικού προγράμματος. Σύμφωνα με αυτό, η… δράση αρχίζει στις 5 Ιουλίου στην πίστα Red Bull Ring με το αυστριακό γκραν πρι, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί άλλος ένας αγώνας στο ίδιο σιρκουί με την ονομασία “Grand Prix of Steiermark”. Το εν λόγω γκραν πρι πήρε το όνομά του από την περιοχή Στυρία, όπου βρίσκεται το Σπίλμπεργκ και η πίστα Red Bull Ring.

Ακολουθεί μια εβδομάδα μετά το ουγγρικό γκραν πρι, ενώ ακολουθεί ένα μικρό… διάλειμμα, προτού η Φόρμουλα Ένα επιστρέψει με δύο «κολλητούς» αγώνες στο Σίλβερστοουν (σ.σ. το δεύτερο γκραν πρι θα φέρει τον τίτλο “70th Anniversary Grand Prix”, ήτοι γκραν πρι 70ής επετείου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την έναρξη της Φόρμουλα Ένα) και το ισπανικό γκραν πρι στη Βαρκελώνη. Θα ακολουθήσει το βελγικό γκραν πρι στο Σπα, ενώ μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το ιταλικό γκραν πρι στην πίστα της Μόντσα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί διεθνώς με τον κορονοϊό, «η Φόρμουλα Ένα θα οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του ευρύτερου αγωνιστικού προγράμματος κι ελπίζει να το δημοσιεύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την προσδοκία να περιλαμβάνει συνολικά 15-18 αγώνες, προτού ολοκληρωθεί η σεζόν τον Δεκέμβριο». Επίσης, τονίζεται ότι οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς θα διεξάγονται χωρίς θεατές, ωστόσο εκφράζεται η ελπίδα ότι το κοινό θα μπορέσει να παραστεί ξανά, όταν θα είναι ασφαλές.

Οι πρώτοι οκτώ αγώνες του 2020 στη Φόρμουλα Ένα έχουν ως εξής:

ΑΓΩΝΑΣ                    ΠΙΣΤΑ                            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Γκραν πρι Αυστρίας        Red Bull Ring                    3-5 Ιουλίου 2020
Γκραν πρι Στυρίας         Red Bull Ring                    10-12 Ιουλίου 2020
Γκραν πρι Ουγγαρίας       Hungaroring                      17-19 Ιουλίου 2020
Γκραν πρι Βρετανίας       Silverstone                      31 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2020
Γκραν πρι 70ής επετείου   Silverstone                      7-9 Αυγούστου 2020
Γκραν πρι Ισπανίας        Circuit de Barcelona-Catalunya   14-16 Αυγούστου 2020
Γκραν πρι Βελγίου         Spa-Francorchamps                28-30 Αυγούστου 2020
Γκραν πρι Ιταλίας         Monza                            4-6 Σεπτεμβρίου 2020