Πώς επιβίωσε χωρίς νερό η Νεοζηλανδή τουρίστρια στο φουσκωτό για 2 ημέρες

Η περιπέτεια της 47χρονης Kushila Stein, που πέρασε σχεδόν δύο ημέρες μέσα σε ένα μικρό φουσκωτό βαρκάκι, παρασυρμένη από τα ρεύματα πριν την βρει το Λιμενικό μεταξύ Φολεγάνδρου και Κρήτης, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, 22:55

Η τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία – έμπειρη ιστιοπλόος- είχε βγει την Παρασκευή από το σκάφος με το φουσκωτό χωρίς μηχανή σε λιμάνι της Φολέγανδρου για να ψωνίσει προμήθειες και να περπατήσει λίγο. Όταν επιχείρησε να επιστρέψει τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό φουσκωτό κα η γυναίκα βρέθηκε μεσοπέλαγα επί ώρες.

Η ίδια μίλησε σε μέσα της πατρίδας της για το πώς επέζησε δύο ημέρες μέσα στη θάλασσα, τρώγοντας μόνο μία σακούλα με ζαχαρωτά που είχε μαζί της και χωρίς καθόλου νερού.

Για να κρατηθεί ζεστή έβγαζε τακτικά τις κάλτσες της, τις στέγνωνε και τις φορούσε, ενώ παράλληλα έβαζε σακούλες στα πόδια της.

Παράλληλα, είχε γράψει πάνω στο φουσκωτό το όνομα και το τηλέφωνο της μητέρας της, σε περίπτωση που όταν την έβρισκαν, ήταν πια αργά για την ίδια.

Τελικά, μετά από σχεδόν 40 ώρες, η γυναίκα βρέθηκε μεταξύ Φολεγάνδρου και Κρήτης. Ηταν εξαντλημένη, αλλά καλά στην υγεία της.

Διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου για αξιολόγηση της κατάστασής της και τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, όταν την εντόπισε το πλωτό σκάφος, η ίδια πολύ συγκινημένη ευχαρίστησε τον κυβερνήτη και το υπόλοιπο πλήρωμα.

Θυμίζουμε ότι 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Φολέγανδρου, εντοπίστηκε καλά στην υγεία της, η 47χρονη από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία αγνοείτο από την περασμένη Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ενώ μετέβαινε με λέμβο στην Αγκάλη Φολέγανδρου.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό εντοπισμού της 47χρονης είχαν ενημερωθεί οι λιμενικές Αρχές Ίου, Φολέγανδρου, Μήλου, Νάξου και Θήρας, ενώ πραγματοποιούνταν έρευνες από περιπολικά σκάφη του λιμενικού καθώς και από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.