Τσίπρας: Ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων τουριστών

Είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων τουριστών το προσεχές διάστημα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2017, με την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεχής είναι η ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη και συμπλήρωσε ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι ο τουρισμός είναι μια προστιθέμενη αξία στην οποία πρέπει να γίνουν πράγματα και να έχουμε πολλαπλασιαστικά.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το προσεχές διάστημα. «Ο τουρισμός άντεξε στη κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία».

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν στα 19 έως 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζει τα 35 εκατομμύρια.

«Η εικόνα που έχω είναι ότι πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης». Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρονται τα εξής:
«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Κοινή εκτίμηση ΣΕΤΕ και κυβέρνησης αποτελεί πως ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί ισχυρή δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης, και πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων των τελευταίων δύο ετών, καθώς φέτος αναμένεται να επιτευχθεί νέο ρεκόρ αφίξεων που θα προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια.
Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η υλοποίηση αυτών των αναπτυξιακών δυνατοτήτων με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise Global 2017

Εξάλλου, με θετικά μηνύματα για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας και ενίσχυσης του μεριδίου της τα επόμενα χρόνια, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού, στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017, στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ.

Η υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), τον αντιπρόεδρο Charles Bud Darr και τον γενικό γραμματέα Tom Fecke, καθώς και τον Κυριάκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της CLIA Ευρώπης, για την ενίσχυση της παρουσίας και εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Ένωση.

Τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας συζήτησε η υπουργός σε συναντήσεις με την διευθύνουσα σύμβουλο της Crystal Cruises Edie Rodriguez, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ponant Cruises Americas, Navin Sawhney, τον πρόεδρο της NLC Group Frank del Rio, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αzamara Cruises Club, Larry Pimentel και τον επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας στο χώρο της θαλάσσιας κρουαζιέρας, Zanka International., Δημήτριο Κάπαρη.