Ρόδος: 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος

Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Ρόδο. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη, δύο σκάφη του στρατού ξηράς και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Μηταράκης: «Η ΕΛΑΣ συμμετέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι η ΕΛΑΣ συμμετέχει στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ γνωστοποίησε πως στο νησί έφτασαν με αεροπλάνο C130 αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ, ΟΠΚΕ, καθώς και της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μηταράκη:

«Η ΕΛΑΣ συμμετέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου.

Ήδη για τη Ρόδο έχει αναχωρήσει ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης. Στη Ρόδο έχουν διατεθεί αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ με C 130. Αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενισχύονται συνεχώς από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.»