ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο στον τουρισμό – Να πάει σπίτι του ο Θεοχάρης

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές μπάχαλο» στον τουρισμό.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως ο υπουργός Τουρισμού «συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρα μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν», μετά το «πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας». «Όταν», συνεχίζει, «υπουργός και υφυπουργός Τουρισμού αλληλοκαρφώνονταν δημοσίως για την γκάφα με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών και τις καθυστερήσεις με τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τη μία μέρα το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «αντιφατικότητα, ασυνεννοησία και αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων» που «προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό» και που «επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του», υπογραμμίζοντας ότι «η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».