ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τη χρηματοδότηση Κουτσολιούτσων από εταιρία της οικογένειάς του

«Σιγά-σιγά έρχονται στο φως αποκαλύψεις που φανερώνουν το στήσιμο που μεθόδευσε ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει την ατζέντα από τα αδιέξοδα στην πανδημία, την οικονομία, αλλά και το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει με τις απευθείας αναθέσεις, με πρόσχημα την πανδημία και τα αδιαφανή και χωρίς σχέδιο προγράμματα δισεκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του υπό τον τίτλο: «Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τη χρηματοδότηση Κουτσολιούτσων από εταιρία της οικογένειάς του». Υπογραμμίζει ότι «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου» και πως «όσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια, σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη».

Αντίθετα όμως, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως περιμένει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης «να δώσει απαντήσεις, γιατί θέλει δεν θέλει, το στήσιμο που επιχειρεί είναι τόσο κραυγαλέο, που οι αποκαλύψεις αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξεδιαλύνουν το κουβάρι». Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Ποια η σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους; Με πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor;».

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.